Cum va arata parcul de distractii din sectorul 2, lansat in 2015. Proiectul costa 64 mil. lei

Dată publicare: 04-11-2013 20:00
Dată actualizare: 07-11-2013 00:01


Un nou parc de distractii in Bucuresti. Primaria sectorului 2 vrea sa construiasca anul viitor, in Parcul Tei Plumbuita, un roller coaster, o casa a groazei si un carusel.

Proiectul, care se ridica la 64 de milioane de lei, este finantat in proportie de 40% din fonduri europene, si ar urma sa devina realitate la jumatatea lui 2015.

Atractia principala a parcului Tei-Plumbuita va deveni "balaurul cu 7 capete", un roller coaster inalt de 15 metri. Va fi amplasat in acea zona si va avea un traseu lung de 400 de metri.

Parcul va fi impartit in patru zone inspirate din povestile romanesti: "Taramul lui Verde Imparat", "Padurea de Arama", "Sapte mari si sapte tari" si "Padurea de Argint". Toate acestea vor putea fi vazute de sus, de pe Roata Mare, care va avea nu mai putin de 63 de metri in inaltime si va fi intitulata Pasarea maiastra.

Copiii vor fi invitati de asemenea in Casa Groazei, sa descopere "taramul celalalt" si personajele fantastice care vietuiesc acolo. Tot pentru cei mici vor fi aduse si masinute electrice, ilustrate cu personaje din basme, precum zmeul, capcaunul, balaurul. In incinta parcului vor functiona inclusiv un carusel si un tren.

Parcul este conceput ca o aventura in lumea basmelor, din care nu lipsesc personaje celebre din povesti romanesti. Copiii se vor putea intalni cu Fat Frumos, Ileana Cosanzeana si cu Verde Imparat, de pilda.

Costul amenajarii parcului se ridica la 64,5 milioane de lei din care 40% va fi suportat de Uniunea Europeana. Lucrarea va fi finalizata la jumatatea lui 2015. Deocamdata, terenul este departe de un taram magic. Inca este plin de balarii si de caini fara stapan.


VIDEO PROTVPLUS.RO