Cum "incurajeaza" statul platile online? Cu un comision de 2,5%!


Ultimul update: Luni 01 Octombrie 2012 03:05
Data publicarii: Miercuri 06 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

In vremuri in care trebuie sa tinem cu dintii de fiecare banut, comoditatea costa. Socotiti de doua ori inainte sa va platiti darile catre Fisc de acasa, din fata calculatorului!

Serviciile online se adreseaza oamenilor pentru care timpul inseamna bani, iar valoarea timpului pe care l-ar petrece la ghiseu este cu mult mai mare decat acest comision. Facilitate maxima gratuita nu exista.
Daniel Gruia, reprezentant ANAF
Statul roman taxeaza platile online cu un comision care i-ar face invidiosi si pe cei mai isteti oameni de afaceri. Astfel, la o plata de aproximativ 4.000 de lei, dam in plus inca 100.

Foamea de bani la buget ori ignoranta autoritatilor ii costa doar pe contribuabili.

In loc sa ne incurajeze sa ne platim impozitele fara a mai sta la cozi interminabile, statul ne taxeaza in plus. Pentru orice suma pe care o achitam online catre bugetul de stat, ni se ia un comision substantial: 2,5% din valoarea tranzactiei.

Si asta in timp ce vecinii nostri bulgari au o cu totul alta politica: incurajeaza cetatenii sa-si plateasca darile online. Astfel, ei pot beneficia de o reducere de 5% din valoarea tranzactiei.

Comisionul pe care il platesc romanii pe site-ul coordonat de Ministerul Comnicatiilor, www.ghiseul.ro, este mai mare decat taxele percepute de companiile private pentru o plata in strainatate care, in medie, sunt sub 2%.

Reprezentanti ai Ministerul Comunicatiilor spun ca o parte din sumele incasate drept comision ajung la compania care intermediaza platile.

Fiti atenti cand faceti cumparaturi online! Reguli impotriva hotilor
Jocurile online le invata pe femei sa nu mai arunce cu banii!
VIDEO PROTVPLUS.RO