Cum au reacționat bucureștenii când au aflat că șaorma lor cea de toate zilele era ”greșită”. ”E mai bună a lor”
Fără cartofi prăjiți, dar cu gust autentic, kebabul turcesc pare să fi cucerit și publicul din România.
Gătit după rețete originale orientale, cu carne suculentă și condimente speciale, preparatul turcesc a bătut varianta românească, ce conține cartofi.
Verdictul l-au dat cei care au ajuns în acest weekend la Anatolian Food Fest, din București.
Kebabul turcesc se prepară cu carne de miel sau berbecuț, friptă pe grătar, cât să rămână suculentă. Bucata e pusă apoi în lipie caldă, unde face cunoștință cu un strop de varză, ceapă și nelipsitul condiment oriental dulce-acrișor, sumac.
Atenție: cartofii nu au ce căuta în această rețetă.
Adrian Nicolae, organizator: „În România suntem foarte obișnuiți să punem cartofi, în rețetele originale, cele din Orient, se folosesc mai puțini cartofi, se folosesc mai mult condimente și carne în forma ei naturală, pentru că atunci poți simți gustul și savoarea cărnii”.
Cei care au încercat preparatul nu au dus lipsa cartofilor – ba, dimpotrivă.
Bărbat: ”E mai bun așa”.
”Reporter: E mai bun kebabul lor decât al nostru?
Tânăr: Da, din păcate”.
În bucătăria orientală se face și un fel de pizza, lahmacun
Tânăr: ”Foarte bun, e mai sănătos”.
Femeie: ”E diferită că e de berbecuț, este foarte bună și mi-am luat și o plăcintă cu brânza, ca la bunica”.
Dincolo de kebab, vizitatorii au fost încântați și de alte specialități - cum ar fi suberek.
Femeie: „Se face cu făină, apă și sare, se prepară cu carne de vițel, oaie la alegere. Ca un fel de langoș sau gogoașă turcească sărată”.
Lahmacun, un fel de pizza, este făcut din carne tocată amestecată cu paste de roșii, ardei capia, ulei măsline verdețuri și condimente. Se întinde pe un aluat foarte subțire, ca o clătită și se pune la cuptor 5-6 minute.
Mii de vizitatori s-au bucurat de aromele orientale, timp de 3 zile. Banii strânși în urma evenimentului vor merge către o fundație care sprijină persoanele vulnerabile.
Sursa: Pro TV
Etichete: bucuresti, festival, saorma, mancare orientala,
Dată publicare:
21-07-2025 07:55