Cum arata primul Craciun intr-o familie, pentru cativa copii din centrele de plasament

Dată publicare: 22-12-2012 18:53
Dată actualizare: 25-12-2012 00:40


Craciunul va aduce multa bucurie in sufletele chinuite ale unor copii abandonati de parinti. Aflati in grija statului, isi vor petrece sarbatorile de iarna in casele unor oameni inimosi, care ii vor ajuta sa simta ce inseamna o familie.

Pentru acesti copii nu atat cadourile materiale au importanta. Caldura sufleteasca si bucuria de a avea cui spune mama si tata este mai presus de orice.

Pentru prima data, acesti cinci frati din Alba vor petrece un Craciun in familie. Abandonati de mici, copiii au trait separati in centre de plasament. S-au regasit acum, dupa ce sora cea mare, Letitia s-a casatorit si a reusit sa reintregeasca familia.

"Vreau sa ii duc acasa sa fie fericiti. Am suferit si eu si stiu cum e sa sufere un copil. Un Craciun de neuitat ca niciodata ca nu am fost asa fratii impreuna"
, a declarat Letitia Ciuta, sora cea mare.

Si un baietel de noua ani din Teuis va fi fericit de Craciun. Sotii Popa il iau acasa la ei, in fiecare weekend si de sarbatori. S-au atasat atat de mult, incat vor sa il adopte si sa ii ofere un camin adevarat.

"Pur si simplu ne-am indragostit de el. Abia am asteptat sa il aducem acasa sa fie cu noi, sa fie familia unita.", a declarat Corina Popa, mama de sarbatori.

"Nu am pregatit ceva foarte special decat ceea ce poate sa ii ofere o familie unui copil un camin, in primul rand caldura sufleteasca.", a spus Florin Popa, tatal de sarbatori.

Chiar daca stau intr-o locuinta inchiriata si au copilas de doi ani, sotii Faur au grija si de Daniela. Fata are 15 ani si de sapte ani este si in grija lor. Craciunul il petrec obligatoriu impreuna.

Zeci de copii din centrele de plasament vor petrece Craciunul in familii adoptive. Dragostea pe care le-o ofera acesti oameni cu inima mare reprezinta cel mai frumos dar de sarbatori.


VIDEO PROTVPLUS.RO