Criza? Sanatoriul din Dolj promovat intr-un ghid, pentru 5.000 de lei


Ultimul update: Sambata 27 Octombrie 2012 03:01
Data publicarii: Miercuri 23 Iunie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Daca treceti prin Dolj, nu cumva sa ocoliti spitalul nostru. Asa par sa-i indemne pe turisti fostii sefi ai unui sanatoriu de boli de plamani. Si pentru ca invitatia sa ajunga la cat mai multi posibili vizitatori, au platit publicitate intr-un ghid.

In Spitalul de pneumofiziologie Leamna, sunt tratati in special pacientii bolnavi de tuberculoza. Fostilor sefi li s-a parut, insa, ca dirijeaza vreun obiectiv turistic, de vreme ce au platit, din bugetul si asa firav al institutiei, aproape 5.000 de lei pentru ca un ghid al judetului Dolj sa promoveze imaginea sanatoriului.

Actualul director al spitalului spune ca acesti bani ar fi putut fi folositi pentru tratamentul pe o luna la sectia de tuberculoza. In urma unui calcul simplu, rezulta ca in doi ani, bugetul spitalului a fost saracit cu circa doua miliarde de lei vechi.

Bugetul spitalului s-a mai subtiat o data si pentru parcare. De fapt, cativa metri de nisip si pietris care au costat aproape o jumatate de milliard de lei vechi. Iar cand spalatoreasa s-a plans ca masina e defecta, conducerea a descentralizat serviciul. Asta in vreme ce pentru incalzire, a facut raport tamplarul, spune prefectul judetului, Eugen Georgescu.

Fosta conducere va fi cercetata penal daca inspectorii de la ministerul sanatatii vor constata ca a incalcat legea.

In vremuri de criza, autoritatile cheltuie 500.000 de euro cu ... liliecii
Bolnavii mor pe capete, dar aparatele medicale se prafuiesc in subsoluri!
Taiem pensii si salarii, dupa ce bugetul a fost pradat de milioane de euro
VIDEO PROTVPLUS.RO