Criză de locuri în creşele de stat din România. 900 de familii au rămas pe dinafară, la Cluj


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 21 Iunie 2018 16:55
Categorie: Stiri Sociale

Criza de locuri în creşele de stat din mai multe oraşe mari din ţară devine tot mai evidentă. La Cluj-Napoca, de pildă, bătălia a fost de 7 copii pe un singur loc, iar 900 de familii au rămas pe dinafară.

Primăria încearcă să le dea părinţilor o subvenţie până anul viitor, de 400 de lei pe lună, care să-i scoată, cât de cât, din impas.  La Târgu Mureş cererea este de două ori mai mare faţă de locurile existente.

În Cluj-Napoca există 15 creşe, cu peste 1100 de locuri. Mult prea puţine însă. Claudia a vrut să îşi înscrie fetiţa în vârstă de 1 an şi 5 luni, dar nu a mai prins niciun loc, deşi a obţinut punctaj maxim la dosarul la înscriere.

În situaţia Claudiei mai sunt alţi 900 de părinţi în Cluj, care nu îşi vor putea duce anul acesta copiii la creşă.

Primăria încearcă să îi ajute cu bani pe părinţii care se afla în această situaţie şi a alocat pentru asta mai bine de 3 milioane de lei de la bugetul local.

Şi în Târgu Mureş există această problemă: sunt şase creşe unde pot sta peste zi 330 de copii, dar cererea este aproape dublă. În Cu mare noroc, spune o mămică, ea a reuşit să prindă un loc la creşă pentru copilul ei.

Înscrierile la creşă se termină la sfârşitul lunii iulie.

De cele mai multe ori, părinţii care nu găsesc locuri în creşe apelează la bone, bunici ori cunoştinţe de încredere.

Tags: crese, copii, incidente,

România are cea mai scăzută natalitate din ultimii 50 de ani. Cuplurile preferă să-și întemeieze o familie în străinătate
Trei îngrijitoare de la o creșă, arestate. Le dădeau copiilor jeleuri cu somnifere
VIDEO PROTVPLUS.RO