Criza a umplut holurile policlinicilor! Bataie pe consultatii gratuite!

Ultima actualizare: 30-08-2012 09:45

Umilinta pe holurile policlinicii Spitalului Judetean din Targu Mures, unde zeci de oameni, majoritatea batrani, se imping cu noaptea-n cap sa prinda un bon de ordine. Cu el, vor fi consultati gratuit de medici.


"Cozile astea sunt mai ceva cele de dinainte de '89" se plang oamenii. Medicii se scuza: nu pot vedea decat cel mult 28 de pacienti pe zi. Atat le deconteaza cei de la Casa de Asigurari de Sanatate.

E ceva oribil ce se intampla aici. Ma simt rau, nu mai pot sa stau pe coridoare aici. De la sase jumate sunt aici. Imi vine sa plang.
pacienta
In fiecare zi, la 7 dimineata, oamenii se imping sa intre in policlinica spitalului, ca sa prinda un bon de ordine. Se bat cateodata si cinci pacienti pe unul. Cine nu prinde trebuie sa plateasca 35 de lei ca sa fie consultat. Sau, sa incerce in ziua urmatoare.

Medicii spun ca s-a ajuns aici pentru ca oamenii - in special salariatii care se ingramadesc si ei printre pensionari - nu mai au bani si renunta sa mai mearga la cabinetele particulare.

Doctorii spun insa ca au mainile legate: nu pot incalca legea: "Casa deconteaza numai in limita celor 28 de consultatii pe zi. 28 de consultatii pe zi inseamna cate 15 minute pentru fiecare pacient," Rodica Pop, Casa de Asigurari de Sanatate Mures.

Asa ca, cel putin pana cand legea va fi modificata, oamenilor nu le ramane decat sa astepte, resemnati, o noua zi, o noua lupta pentru un bon de ordine.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO