Craterul din Ramnicu Sarat scoate la iveala o descoperire incredibila: un lant de beciuri domnesti din timpul Brancovenilor

29-03-2017 12:16


Un incident nefericit petrecut in urma cu o luna la Ramnicu Sarat, cand o masina a fost inghitita de un crater format pe Drumul European 85, scoate la iveala o descoperire de renume.

Daca initial s-a crezut ca masina s-a prabusit intr-o pivnita veche, acum arheologii cred ca este vorba despre un lant de beciuri domnesti care dateaza din timpul domniei lui Constantin Brancoveanu.

La inceputul lunii februarie o imagine facea inconjurul Romaniei: o masina inghitita de un crater format pe Drumul European 85, in localitatea Ramnicu Sarat.

Dupa ce au scos autoturismul din groapa, drumarii au inspectat zona pentru a se stabili din ce cauza s-a prabusit soseaua. Primele informatii indicau faptul ca intreaga zona e strabatuta de zeci de beciuri domnesti si atunci lucratorii au chemat in ajutor arheologii.

Ministerul Culturii a avizat cercetarea arheologica, iar utilajele si angajatii primariei au inceput sa scoata pamantul din groapa.

Exista posibilitatea ca traficul greu dinspre Buzau spre Moldova sa fie deviat pentru a permite arheologilor sa lucreze in siguranta. De mai bine de o luna, circulatia vehiculelor care vin din Moldova catre Buzau se desfasoara pe o ruta ocolitoare, prin vestul orasului.

VIDEO PROTVPLUS.RO