Copilarie chinuita pentru 6 copii din Bistrita-Nasaud. Totul a inceput cand tatal lor si-a pierdut vederea, intr-un accident

Dată publicare: 14-04-2015 13:12
Dată actualizare: 17-04-2015 07:04


O viata plina de lipsuri este nevoita sa indure o familie cu sase copii din judetul Bistrita-Nasaud. Tatal si-a pierdut vederea in urma unui accident de munca, iar mama nu poate munci, pentru ca trebuie sa aiba grija de cei mici.

Locuiesc cu totii intr-o singura camera, mananca doar ce reusesc sa cultive in gradina de langa casa, iar fratiorii isi poarta hainele unul de la altul. Dar chiar si asa, ingenuncheati de saracie si de probleme, au puterea sa spere intr-o viata mai buna.

-► Daca doriti sa ajutati familia Nechiti, o gasiti la ADRESA: Str. Somesului, nr. 159, Loc. Feldru, Jud. Bistrita-Nasaud sau la NUMARUL DE TEFEFON: 0748407981 - Nechiti Ioana.

Aceasta familie din comuna Feldru ducea o viata aproape normala pana cand tatal a avut cumplitul accident care l-a lasat infirm: un excavator a trecut peste el pe santierul unde lucra si i-a rapit bucuria de a-si vedea copiii crescand, dar si posibilitatea de a mai munci ca sa le asigure cele necesare.

Cel mai mic dintre copii are noua luni, iar cel mare 11 ani. Fratii au invatat sa nu mai ceara jucarii, sa doarma cate trei sau patru in pat, sa-si imparta hainele si sa se multumeasca cu putinul pe care il primesc de mancare. Se roaga insa in fiecare zi pentru insanatosirea tatalui lor.

"Ne rugam la Dumnezeu zi si noapte sa ne ajute cat de cat. Ne imbracam cu ce putem, ii imbracam cu ce putem, ii incaltam cu ce au, nu luam. Suntem multi, dormim stramtorati, ei patru intr-un pat", a spus Ioana Nechiti, mama copiilor.

Impresionati de drama acestor oameni, consilierii locali din Feldru au propus sa se voteze alocarea unei sume de bani de la bugetul local, pentru a-i ajuta sa-si termine casa si sa aiba mai multe camere pentru copii.

"Toti am fost de acord ca din sumele propuse pentru cultura, sa rectificam si sa dam 30.000 pentru a continua lucrarile la aceasta casuta", a spus Stefan Sangerozan, consilier local.

De sarbatori, familia a fost ajutata cu mancare de oamenii milostivi din sat. Parintii celor sase copii se gandesc insa cu groaza la viitor si spera ca o minune sa le schimbe soarta.


VIDEO PROTVPLUS.RO