Consiliul Concurenţei investighează scumpirea măștilor medicale de protecție


Ultimul update: Marti 25 Februarie 2020 16:17
Data publicarii: Marti 25 Februarie 2020 16:12
Categorie: Stiri Sociale
Bogdan Chiriţoiu

Consiliul Concurenţei investighează comportamentul companiilor care comercializează produse şi echipamente de protecţie din domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în contextul majorării excesive a preţurilor acestora.

”La ora actuală cererea de echipamente medicale de protecţie, respectiv măşti medicale, este foarte mare, iar producătorii nu reuşesc să acopere solicitările. În acelaşi timp, însă, nu este normal ca unele companii să profite de această situaţie şi să crească preţurile nejustificat.

Ca urmare, investigăm comportamentul companiilor care comercializează produse şi echipamente de protecţie din domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în contextul majorării excesive a preţurilor acestora”, a declarat marţi pentru News.ro Bogdan Chiriţoiu, preşedinte Consiliul Concurenţei.

Firmele care încalcă Legea concurenţei riscă amenzi care pot ajunge până la 10% din cifra de afaceri.

Dacă vom constata încălcarea regulilor de concurenţă, aşa cum ştiţi, companiile implicate riscă amenzi care pot ajunge până la 10% din cifra de afaceri”, a adăugat Chiriţoiu.

De exemplu, un set cu 50 de măşti medicale a ajuns să coste, cumpărată online de pe un site specializat aproape 500 de lei, adică 10 lei/ bucata, faţă de câteva zeci de bani cât era până în prezent.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO