Concedii plătite în străinătate şi abonamente la fitness. Ce vor angajații de la patroni

Dată publicare: 21-04-2018 08:04
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Salariu bun, concedii plătite în străinătate şi abonamente la sala de fitness, cam acestea ar fi aşteptările angajaţilor de la angajatori. În aceste condiţii tot mai mulţi patroni încearcă să le fie pe plac viitorilor angajaţi.

La târgul de cariere din Cluj, de pildă, cei din zona de producţie au venit cu oferte greu de refuzat.

Într-o căutare continua de vopsitori industriali, distribuitori de materiale sau electricieni, companiile din zona de producţie au venit la un târg de cariere din Cluj cu oferte care mai de care mai atractive pentru angajaţi. Aceştia însă, au propriile exigențe.

Ovidiu: "În primul rând să asigure stabilitatea financiară, adică să nu trebuiască după câteva luni de zile să meargă angajatul să ceară mărire. "

Dana: ”Parcare pentru maşină obligatoriu, sediul nu este aşa important şi ţinând cont că am un copil mic să nu fie aşa multă deplasare şi bineînţeles salariul."

Angajatorii încearcă însă să se ridice la așteptări.

Csilla Szatmari, directoare resurse umane: "Noi căutăm permanent frezori, operatori CNC, rectificatori. Sunt nişte meserii care nu se mai formează oamenii în acest domeniu. În afară de salariu, avem bonuri cadou, de masă, de vacanţă, prime, abonament la sala de fitness."

Ioana Oros, purtător de cuvânt pentru Târgul de Cariere: "În studiul realizat recent de Târgul de Cariere reiese că viitoarii angajaţi au o listă foarte clară a beneficiilor pe care le doresc din parte companiilor angajatoare. Printre acestea se număra posibilitatea de a lucra de acasă, de la distanţă, concedii plătite în străinătate, asigurarea de sanatatate"

Într-o fabrică de mobilă din Timiş sunt 800 de angajaţi, însă ar mai fi nevoie de încă 200. Cei existenţi sunt greu de păstrat, aşa că angajatorii le oferă beneficii de tot felul. De pildă, pentru cei ce vin la muncă de la zeci de kilometri distanţă, compania vrea să construiască un bloc de locuinţe.

Angajat: "Mă trezesc la ora patru jumătate şi ajung pe la vreo şase acasă. Un pic obositor, dar m-am obişnuit până la urmă."

Ciprian Cornea, manager de formare profesională la fabrica de mobilă: "Va fi un complex cu o sută de locuinţe colective, tocmai pentru a aduce oameni din zone mai îndepărtate, astfel încât transportul să nu fie o problemă. "

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO