Companiile din Romania cauta specialisti in IT si agenti de vanzari. La cat poate sa ajunga salariul

Ultima actualizare: 01-11-2015 06:54

Mii de locuri de munca si stagii de practica platite sunt acum la dispozitia tinerilor absolventi de liceu si facultate din fiecare oras mare al tarii.

La targul de cariere care are loc la Sibiu, zilele acestea, 35 de firme cauta sa angajeze peste 1000 de oameni. Insa cer pregatire temeinica si eventual un as in maneca: fie o specializare deosebita, fie o limba straina rara.

La mare cautare sunt IT-istii, operatorii in Call Center, agentii de vanzari si vorbitorii de limbi exotice, de exemplu, finlandeza si chineza.

Sunt locuri de munca pentru care salariul pleaca de la 1.000 de euro. Conditia este insa ca viitorul angajat sa fie dispus sa calatoreasca in lume, acolo unde compania are interes.

Sergiu Mada, reprezentant companie: "Un incepator pentru programatori de roboti industriali, salariul de baza este in jur de 4500 de lei brut, in jur de 1000 de euro brut. "

Disponibilitatea de a circula se cere si in cazul companiilor care opereaza doar intern. Viitorii angajati trebuie sa fie dispusi sa se mute acolo unde sefii au nevoie.

Multi dintre cei care au trecut pe la targ sunt inca studenti dornici sa "intre in paine" cat mai repede.

Mai nou, firmele ofera si internshipuri platite, adica perioade limitate in care aplicantul face practica in companie si primeste bani pentru asta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO