Orban a cerut demiterea Sorinei Pintea din funcția de manager al spitalului din Baia Mare

Sorina Pintea
Pro TV

Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătăţii să înceapă procedurile de demitere a directorului Spitalului Judeţean Maramureş, în cazul în care se dovedeşte că preşedintele CJ Maramureş ar fi repus-o în această funcţie pe Sorina Pintea.

"Domnule ministru Tătaru, am văzut că preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a pus în funcţie o directoare la Spitalul Judeţean. Solicitarea mea e să uzaţi de prerogativele pe care le-aţi dobândit prin ordonanţa de urgenţă în baza Decretului privind instituirea stării de urgenţă şi să demiteţi, dacă este adevărat că acest lucru s-a petrecut, să demiteţi vechiul director care a revenit asupra demisiei şi care, din câte am înţeles, s-a numit pe sine director medical la Spitalul Judeţean", a declarat Ludovic Orban, joi, în şedinţa de Guvern.

Ministrul Sănătăţii a comunicat că a luat legătura cu autorităţile de la Maramureş şi a demarat procedurile.

Pintea a devenit asupra demisiei

 

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Gabriel Zetea, a anunțat joi, că a propus Ministerului Sănătății suspendarea contractului Sorina Pintea, care este manager al Spitalului Baia Mare.

Citește și
Liviu Pop a fost audiat la DNA în dosarul de luare de mită al Sorinei Pintea
Liviu Pop, audiat la DNA în dosarul de luare de mită al Sorinei Pintea
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Potrivit unui comunicat de presă al CJ Maramureș, citat de Agerpres, Pintea, care şi-a retras demisia, se află în concediu medical şi nu va reveni la muncă.

Gabriel Zetea mai spune că decizia privind menţinerea sau schimbarea acesteia din funcţie urmează a fi luată de către ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

"În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, am luat act de renunţarea la demisia din funcţia de manager al Spitalului Judeţean 'Dr. Constantin Opriş' Baia Mare, transmisă de ec. Sorina Pintea, dar şi de faptul că se află în concediu medical până la data de 16 mai 2020, când îi expiră contractul de mandat. Consider că Spitalul Judeţean (...) Baia Mare a fost administrat în bună regulă, în această perioadă de criză, de către directorul medical Ioan-Vasile Pop şi cred ferm că acest management are nevoie de continuitate. Dr. Ioan-Vasile Pop a avut, în tot acest timp, toate atribuţiile legale de a administra problemele curente ale unităţii medicale şi de a semna toate documentele oficiale emise de spital de la începutul lunii martie şi până în prezent", a precizat Gabriel Zetea, în comunicat.

Preşedintele CJ Maramureş a mai menţionat că în cursul zilei de joi a propus Ministerului Sănătăţii suspendarea contractului de management pentru Sorina Pintea.

"Având în vedere prevederile Ordonanţei de Urgenţă Nr. 40 privind întărirea capacităţii administrative a sistemului sanitar, emisă de premierul României şi publicată în Monitorul Oficial în 2 aprilie 2020, voi propune azi, oficial, ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, să constate suspendarea contractului de management a ec. Sorina Pintea, din fruntea Spitalului Judeţean de Urgenţă, conf. Legii 95/2006, art. 183 alin.b., care prevede suspendarea contractului de management în caz de concediu pentru incapacitate temporară de muncă pentru o perioadă mai mare de o lună. Îi voi recomanda ministrului numirea unui manager-interimar, în persoana dr. Ioan-Vasile Pop, care a demonstrat cu prisosinţă că, în actuala criză, poate să gestioneze destinele Spitalului Judeţean", a menţionat Gabriel Zetea.

Acesta a mai adăugat că din partea Consiliului Judeţean se vor face, în continuare, toate eforturile de a asigura resursele financiare necesare pentru dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, respectiv dotarea cu aparatură medicală, echipamente şi materiale de protecţie a cadrelor medicale şi sanitare, astfel încât sănătatea tuturor maramureşenilor să fie, în continuare, în prim plan.

"Ec. Sorina Pintea are nevoie de răgazul necesar pentru a-şi clarifica problemele de natură judiciară şi pentru a depăşi situaţia medicală delicată în care se află", a mai menţionat Gabriel Zetea, în comunicat.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare, Sorin Pintea, şi-a retras demisia din postul deţinut în unitatea medicală, a declarat miercuri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Amalia Babici Man.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 6 martie, ca Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii în guvernul Dăncilă, să fie eliberată din arest preventiv şi să fie cercetată sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de luare de mită.

Judecătorii de la CAB au dispus ca Sorina Pintea să fie plasată sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, perioadă în care trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la IPJ Maramureş, desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de această instituţie ori de câte este chemată. De asemenea, Sorina Pintea nu are voie să comunice direct sau indirect cu inculpatul Mihai Coste, precum şi cu martorii George Lucian Tudor, Octavian Niculescu, Marius Mihai Barbul şi Dan Botorce.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Acuzată de corupție, Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la conducerea Spitalului Judeţean din Baia Mare
Acuzată de corupție, Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la conducerea Spitalului Judeţean din Baia Mare

Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea, cercetată pentru luare de mită, a revenit asupra demisiei de la conducerea Spitalului Județean Baia Mare.

Liviu Pop, audiat la DNA în dosarul de luare de mită al Sorinei Pintea
Liviu Pop, audiat la DNA în dosarul de luare de mită al Sorinei Pintea

Senatorul social-democrat Liviu Marian Pop a dat ieri explicații la Direcția Națională Anticorupție.

Sorina Pintea a fost eliberată din arest. Avocatul ei spune că va fi internată în spital
Sorina Pintea a fost eliberată din arest. Avocatul ei spune că va fi internată în spital

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, ca Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, să fie eliberată din arest preventiv, urmând ca aceasta să fie cercetată sub control judiciar pentru 60 de zile, în dosarul în care este acuzată de luare de mită.

Fiul Sorinei Pintea: Noi trăiam simplu, ca orice altă familie de condiţie medie din România
Fiul Sorinei Pintea: Noi trăiam simplu, ca orice altă familie de condiţie medie din România

Ionuţ Pintea, fiul Sorinei Pintea, a declarat vineri că mama lui nu i s-a plâns niciodată că ar avea nevoie de bani, deoarece ei trăiau "simplu", ca "orice familie de condiţie medie din România".

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.