Chiriasii dati afara din locuintele nationalizate sunt despagubiti


Ultimul update: Duminica 06 Mai 2012 13:20
Data publicarii: Marti 28 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Chiriasii care au fost dati afara din locuintele pe care le-au cumparat in baza legii 112 incep sa isi primeasca despagubirile pe care le-au cerut in Justitie.


Iar sumele sunt de 20, poate 30 de ori mai mari fata de cele platite de ei, in urma cu multi ani. Zeci de mii de persoane par gata sa merga in instanta si sa isi ceara drepturile, iar demersul lor ar putea zdruncina serios, bugetul de stat.

Potrivit estimarilor, in Bucuresti statul a vandut doar in ultimii ani 60.000 de apartamente nationalizate. Aproape jumatate au fost retrocedate de catre judecatori, fostilor proprietari.

In aceste conditii, fostii chiriasi care au apucat sa plateasca pentru aceste locuinte sume modice pot cere acum sa fie despagubiti la pretul pietei.

Deputatii au adoptat in vara o lege care ii despagubeste pe chiriasii care si-au pierdut casele cumparate, in favoarea fostilor proprietari.

Aceeasi lege prevede ca imobilele deja vandute sa nu mai fie restituite in natura, iar pretendentii sa primeasca daune. Legea a starnit dispute si a fost contestata la Curtea Constitutionala.

Premierul Tariceanu a declarat acum aproape o luna ca decizia in cazul caselor nationalizate va aduce procese la CEDO.

Brasov: chiriasii din locuintele sociale risca sa ramana sub cerul liber
Mai exista drept de proprietate in Romania?
Tariceanu: Decizia in cazul caselor nationalizate va aduce procese la CEDO
VIDEO PROTVPLUS.RO