Chef Scarlatescu si secretul unui stufat de 5 stele. Bucatarul surprinde: "N-am nici macar o tigaie"
Fara o mana de stevie, un snop de leurda, un manunchi de ceapa si unul de usturoi, plus alte ierburi datatoare de aroma, nu poti livra un stufat de 5 stele.
Juratul de la MasterChef, Catalin Scarlatescu, aduce piesa finala pentru meniul de Pasti. Si el a invatat toate secretele de la taranii nostri, care puneau mare pret pe verdeturile crescute natural in gradina. Oricum, si intr-o bucatarie complet utilata ar fi extrem de util ajutorul unei bunici pricepute.
Pregatiti o tigaie uriasa si inca o oala gigantica pentru pus la cuptor. De nevoie, chef Scarlatescu isi gateste stufatul intr-o bucatarie de lux.
"Eu n-am acasa nici macar o tigaie. N-am o oala, am un ibric in care mai fac ceai cateodata. Spre rusinea mea", spune Catalin Scarlatescu.
Porneste de la bucati de la gat si coaste subtiri, calite in ulei si presarate cu sare gema. Dar nu carnea e baza, ci bratul de prospaturi. Usturoi si ceapa, taiate de 3 centimetri.
Verdeata se lasa la scurs si acopera apoi carnea calita. Imediat se adauga si cuburile de rosii si apoi ajunge la cuptor. Doua ore, cat stufatul sta la cuptor, specialistul sta fara griji. O leguma ingrasata cu chimicale nu afecteaza o mancare clasica. Stufatul ramane la cald pana scade si prinde culoare atat cat doriti.