Ce facem cu maidanezii? Administratiile locale pot opta intre adapostire si eutanasiere

Dată publicare: 16-09-2011 17:48
Dată actualizare: 07-10-2012 19:50


Proiectul legii cainilor fara stapan poate rezolva definitiv problema mdanezilor, iar mingea va fi exclusiv in terenul comunitatilor locale.

Fiecare cetatean, primar sau administratie locala va putea opta intre eutanasierea sau adapostirea patrupedelor. La varianta din urma, comunitatea trebuie sa gaseasca si bani pentru sterilizarea si intretinerea animalelor.

La inceputul anului o femeie a fost muscata de o haita de maidanezi, chiar in curtea ADP-ului din sectorul 5. Dupa 3 zile de chin si eforturi disperate ale medicilor, nu a mai putut fi salvata.

In 2006, un cetatean japonez a avut aceeasi soarta. A murit dupa ce a fost muscat de un maidanez, care i-a sectionat artera femurala.

Elisabeta Postolache a fost muscata de un caine la numai cativa metri de scara blocului. N-a uitat chinurile prin care a trecut.

Sunt numeroase victime in toata tara.

Pentru tratamentul oamenilor muscati de caini, statul cheltuieste anual peste 1 milion de euro. Jumatate din suma este folosita pentru victimele din Bucuresti.

Scandalurile iscate de caini vagabonzi au ajuns pana la CEDO. Judecatorii de la Curtea Europeana a Drepturilor Omului au obligat acum 2 luni statul roman sa despagubeasca cu 9000 de euro familia unei pensionare din capitala, care in urma cu zece ani a fost atacata de o haita de maidanezi.

Proiectul legii cainilor fara stapan care va fi discutat saptamana viitoare de parlamentari vine cu o rezolvare: caini nu mai raman pe strada. Fiecare comunitate locala va decide singura daca animalele vor fi sterilizate si tinute adaposturi sau eutanasiate.


VIDEO PROTVPLUS.RO