Cati bani castiga patronii romani daca angajeaza fosti detinuti

03-04-2011 18:51


Fostii detinuti primesc o sansa de a se reintegra in societate.
Problemele de mentalitate ale angajatorilor romani fata de fostii puscariasi ar putea fi depasite si cu ajutorul Uniunii Europene.

Orice firma poate angaja oameni care au stat inchisi dupa ce au comis ilegalitati, mare parte din bani urmand a veni de la Bruxelles. Si daca patronii vor fi multumiti de cei certati candva cu legea, dupa 6 luni le pot prelungi acestora contractul de munca.

Inchis pentru ultraj la penitenciarul Aiud dupa ce a lovit un politist, Dumitru Nicola, de 29 de ani, s-a intors in libertate, fara sa spere ca va mai fi privit cu ochi buni de cineva. S-a bucurat cand a fost angajat la un centru de colectare a fierului vechi si este decis sa isi schimbe viata.

Si Ioan Toma de 56 de ani s-a angajat a treia zi dupa ce a iesit pe poarta penitenciarului. Inchis doi ani pentru complicitate la ultraj, acum este la o asociatie care lucreaza cu detinutii.

Cei mai multumiti sunt insa patronii. Pentru fiecare angajat eliberat din penitenciar primesc de la Uniunea Europeana cate 1.200 de lei, timp de sase luni. Finantarea a fost obtinuta de o organizatie non-profit din Alba Iulia.

Oricine poate angaja detinuti eliberati, insa problema este ca cei mai multi angajatori se feresc sa aiba de-a face cu fosti puscariasi.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO