Un mare investitor vrea să cumpere Casa Radio, uriașa clădire care zace în centrul Capitalei


Ultimul update: Luni 11 Februarie 2019 20:00
Data publicarii: Luni 11 Februarie 2019 18:19
Categorie: Stiri Economice

După mai bine de trei decenii, în care a fost lăsată neterminată, un mare investitor imobiliar a anunţat că intenţionează să cumpere uriaşă construcţie.

Deocamdată nu a anunţat şi ce planuri are, însă dezvoltatorul are în portofoliu mall-ul AFI Cotroceni, dar şi clădiri de birouri şi locuinţe.

Casa Radio a fost construită în 1986, în perioada în care era ridicată şi Casa Poporului, în acelaşi stil arhitectural. Clădirea are trei nivele, cu o suprafaţă de 3,5 ha şi alte 3 în subsol. A avut mai multe destinaţii: Muzeu al Partidului Comunist, dar şi sediu al radioului public. Nu a fost terminată însă niciodată.

Ironic pentru o capitală atât de aglomerată, clădirea ridicată pe 10 hectare de teren zace părăsită aproape de centrul oraşului.

Pontentialul zonei i-a atras iniţial pe oamenii de afaceri. Înainte de criza economică de acum 10 ani, Casa Radio a fost redenumita "Dâmboviţa Center".

O societate cu capital străin a concesionat-o pentru 49 de ani şi a promis acolo o investiţie uriaşă.

Dâmboviţa Center a fost iniţial prezentat ca un impresionant proiect cu magazine, spaţii de birouri, hoteluri, blocuri şi o roată uriaşă din care să se vadă Bucureştiul de la înălţime. Doar că investitorii de atunci nu au făcut altceva decât să taie pur şi simplu o felie de din clădire. După care proiectul s-a blocat.

Acum, un dezvoltator imobiliar a anunţat că a semnat o scrisoare de intenţie pentru a prelua 75% din pachetul de acţiuni al Casei Radio, 15% fiind încă în proprietatea statului, iar 10 procente sunt deţinute de alţi investitori.

Valoarea ofertei este de 60 de milioane de euro.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Expoziție de obiecte de mobilier gonflabile, organizată într-un muzeu din Malaga
Birourile de tip boutique, noul trend în rândul companiilor. Preţul chiriilor
VIDEO PROTVPLUS.RO