Carne expirata de aproape un an a fost descoperita intr-o piata din Voluntari. Doua tone si jumatate de produse, confiscate
Prinsi de febra cumparaturilor de Paste, oamenii sunt mai usor de pacalit, dovada ca unii comercianti au incercat sa vanda carne expirata de aproape un an.
Aproape trei tone de carne au fost confiscate si vor fi distruse de politistii si inspectorii DSV, care au controlat doua piete din preajma Capitalei.
Muschiulet de porc 21 de lei, in loc de 23-24 de lei. Piept de porc 13 lei, fata de cei 16 -17 kilogramul - acestea sunt preturile care i-au atras pe cumparatori intr-o piata din Voluntari, insa si pe agentii de la politia economica.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Povestea n-a mirosit deloc bine, pentru ca doua tone si jumatate de carne de porc si de vita, fara documente de provenienta, au fost descoperite in depozit. Vanzatoarea nu a reusit sa dea nicio explicatie.
Imediat au fost chemati inspectorii Directiei Sanitar Veterinare, care trebuie sa stabileasca cat la suta din aceasta cantitate este expirata. Adica patronii au pus, cu buna stiinta, in pericol sanatatea cumparatorilor.
Pe una dintre putinele etichete gasite era inscriptionata data de expirare august 2014. Adica acum aproape un an. In acest caz, politistii au deschis dosar penal.
Nereguli au fost insa gasite si la alte magazine, de unde au fost confiscate si vor fi distruse 150 de kilograme de carne. Grav este faptul ca multe magazine vand si in sistem en gros, asa ca sunt mari sanse ca marfa sa fi ajuns deja la alti comercianti din jurul capitalei.
Politistii au dat amenzi in valoare de 160.000 de lei.
Politistii vor continua sa verifice marfa din galantare toata saptamana, mai ales ca este perioada in care romanii isi fac cumparaturile de Paste.
Specialistii le recomanda tuturor sa studieze cu mare atentie carnea: nu trebuie sa fie lipicioasa, sa aiba un miros ciudat sau o culoare nenaturala. Cea buna de consum are o culoare rozalie si este elastica.
Sursa: Pro TV
Etichete: paste, amenzi, carne, pasti, carne expirata,
Dată publicare:
06-04-2015 18:57