Campania "Vieti Impletite" a Fundatiei Renasterea are un prim beneficiar. Ce trebuie sa stii daca vrei sa donezi par

Dată publicare: 16-11-2015 19:19
Dată actualizare: 19-11-2015 06:56


Prima peruca din par natural realizata in cadrul campaniei "Vieti impletite" a Fundatiei Renasterea a fost daruita luni unei femei diagnosticata cu un cancer de san.

Acest lucru a fost posibil datorita celor care s-au alaturat proiectului si au donat o parte din parul lor. Sustin acest proiect si consider ca trebuie le redam increderea in ele, acestor femei, care au trecut prin lucruri grele.

Un nou inceput. Asta inseamna aceasta peruca pentru doamna Popescu, diagnosticata anul trecut cu un cancer la san in stadiul 4. Din cauza sedintelor dure de chimioterapie si radioterapie, parul nu i-a mai crescut.

Andreea Esca: "Este prima peruca din par natural pe care am confectionat-o si sunt foarte fericita sa v-o ofer dumneavoastra, sa o purtati si sa fiti fericita cu ea. Va multumesc din suflet."

Acum insa, poate sa se priveasca din nou in oglinda cu incredere.

Doamna Popescu : “Un confort psihic, am simtit un transfer de energie pozitiva, probabil ca sunt impletite in peruca asta toate gandurile bune de la donatoare."

Costul unei astfel de peruci din par natural este de aprox 4.000 de lei. In unele tari europene, acesta este decontat total sau partial de stat. La noi nu se intampla insa acest lucru. Si sunt putine femeile care-si permit sa-si cumpere o peruca.

Campania de donare de par pentru realizarea unor peruci, "Vieti impletite", a fost lansata de Fundatia Renasterea pe 1 octombrie, cu ocazia celei de-a 15-a editii a evenimentului "Iluminare in roz". Atunci, Corina Caragea a dat un exemplu si a devenit primul donator.

Mihaela Geoana, presedintele Renasterea: "Sunt peste 500 de femei care au donat par, sunt 9 saloane care tund gratuit femeile care doresc sa doneze parul. Cei care vor sa ne ajute trebuie sa stie ca avem nevoie si de a strange fonduri pentru manopera."

Toti cei care vor sa ajute si sa aduca un zambet pe chipul celor incercate de viata sunt asteptati sa se alature proiectului.

Sorin Stratulat, sustinator: “Pentru a realiza o peruca e nevoie de 5-6 cozi sau 200 de grame de par. Lungimea minima este de mininim 15 cm, nu conteaza daca parul e vopsit sau natural sau ce textura are."

Din 2003 incoace, in centrele medicale renasterea au fost facute 19 mii de ecografii, aproape 30 de mii de mamografii, iar peste 3.200 de femei au fost diagnosticate cu cancer.

Andreea Esca, ambasadorul Renasterea: "Trebuie, daca putem, sa le redam increderea in ele acestor femei care au trecut prin lucruri grele, dar sa ramana optimiste, pentru ca bolile se pot trata mult mai usor daca ai incredere ca te vei face bine."

Ce trebuie sa stii daca vrei sa donezi par pentru Campania Vieti Impletite a Fundatiei Renasterea:

In total, sunt 6 saloane (9 locatii partenere) in Bucuresti care ofera tunsori BRAVE CUT (incluzand spalat, tuns, coafat gratuit): Beauty District (3 locatii), DeLights Beauty Club, Heaven Studio, BeauTEAfull, Jovsky Studio, Hairwellness... and more.

Criterii pentru donare:
Pentru realizarea unei peruci este nevoie de minim 5 codite in cazul parului bogat si de 7 codite pentru cel subtire (250-300 g). Lungimea minima a unei codite este 15 cm. Nu exista nici un fel de restrictie in ceea ce priveste parul vopsit sau grosimea firului de par.

Donatiile in bani, pentru manopera prelucrarii parului, sunt vitale pentru proiect deoarece manopera pentru o peruca poate costa intre 800 si 1500 lei. Donatiile se pot face online, pe platforma dedicata proiectului comunitate.fundatiarenasterea.ro sau prin donatii si sponsorizari catre Fundatia Renasterea (email: contact@fundatiarenasterea.ro)

Mai multe detalii gasiti si pe fundatiarenasterea.ro.


VIDEO PROTVPLUS.RO