Campania impotriva etnobotanicelor, mutata in scoli. Dirigintii vor discuta cu elevii despre pericol


Ultimul update: Joi 26 Aprilie 2012 11:48
Data publicarii: Vineri 09 Decembrie 2011 17:42
Categorie: Stiri Sociale

In al doisprezecelea ceas, autoritatile vor sa le explice elevilor cum isi pot mutila vietile, daca se drogheaza. Cel putin la Bucuresti, dirigintii trebuie sa faca discutii libere cu adolescentii, despre raul numit etnobotanice.

Asta se intampla intr-un moment in care substantele halucinogene fac ravagii, iar sute de tineri ajung in stare grava la spital.

La 16 ani, un baiat recunoaste ca s-a afundat in capcana etnobotanicelor. Ar vrea sa scape, mai ales ca, la fel ca el, alti 400 de copii au ajuns in stare critica la dezintoxicare, numai in Capitala.

Lupta cu drogurile nu e simpla. Dependentii au nevoie de medici si de consiliere psihologica.

Iar tinerii care vin din urma si pot deveni la randul lor consumatori ar trebui informati cu privire la efectele devastatoare ale etnobotanicelor.

Este practic a doua etapa a campaniei "NU, etnobotanicelor ", lansata de autoritati, care cred ca elevii se pot trezi la realitate doar daca primesc mesaje socante.

Baiatul din imagine mesteca droguri si are aerul unui om fara discernamant. Potrivit medicilor, asa ajung toti cei care din curioziate isi cumpara stupefiante.

Zeci de persoane se sting anual din cauza celor peste o mie de substante halucinogene intrate in Romania.

Din pacate, desi au fost inchise magazinele de vise,, exista marfa la liber pe Internet.

VIDEO PROTVPLUS.RO