Caldura ne va arde si la iarna... dar la buzunare


Ultimul update: Sambata 31 Martie 2012 15:26
Data publicarii: Luni 16 August 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Caldura va fi dusmanul nostru si peste trei luni, cand vom plati enorm pentru un apartament incalzit decent. Preturile se pot dubla sau chiar tripla, odata cu eliminarea subventiilor la termoficare.

Doar familiile cu venituri reduse vor mai primi ajutor de la stat, celelalte vor da sute de lei pentru doua camere, cu pereti reci si calorifere ...caldute.

Dupa eliminarea subventiei pentru caldura, romanii ar putea ajunge sa plateasca pretul intreg al giga-caloriei, care este in multe cazuri dublu sau chiar triplu fata de cel actual.

Potrivit Ligii Asociatiilor de Proprietari, factura lunara de incalzire pentru un apartament cu doua camere in care locuiesc trei persoane, ar ajunge la aproape 800 de lei in Mangalia si Buzau.

In Ploiesti si Bacau s-ar opri la 400 de lei pe luna, in timp ce la Timisoara, Bucuresti si Targu-Mures ar fi 500-600 de lei.

Multi proprietari au cerut deja debransarea - aproape 1.800 doar in Bucuresti. Asa ca si vanzarile de centrale de apartament au crescut cu 50 %. Seful Regiei de Termoficare din Capitala spune insa ca situatia nu este asa de neagra.

Se pare ca Primaria Bucuresti va lua o decizie finala abia in septembrie. Un model ar putea fi cel din Timisoara, unde primaria acopera o parte din factura.

Si Guvernul a format un grup de lucru care incearca sa gaseasca solutii pentru tinerea sub control a preturilor la termoficare.

Debransatii, obligati sa achite caldura din tevile si peretii vecinilor
Intretinerea mare a scazut pretul la apartamente cu 4%!Se cauta casele mici
Facturi uriase la intretinere, dupa cel mai geros ianuarie din ultimii ani
VIDEO PROTVPLUS.RO