Brigitte Bardot apara din nou cainii vagabonzi din Bucuresti

Ultima actualizare: 18-08-2012 10:40
Brigitte Bardot

Celebra actrita franceza Brigitte Bardot a trimis o scrisoare autoritatilor romane, in care avertizeaza ca planul de ucidere a maidanezilor este in contradictie cu normele europene.

Brigitte Bardot este nu numai o actrita franceza de renume, ci si o cunoscuta militanta pentru apararea animalelor. Planul de eutanasiere a cainilor fara stapan, anuntat de prefectura Bucurestiului, a ajuns si la urechile ei si, bineinteles, nu a lasat-o indiferenta.

Fundatia Brigitte Bardot este unul din instrumentele ei de lupta impotriva cruzimii oamenilor, iar pe site-ul acestei fundatii apare si problema capitalei Romaniei.

Conform sursei citate, actrita a trimis o scrisoare Comisiei de administratie publica si amenajarea teritoriului din Parlamentul Romaniei in care atrage atentia asupra intentiilor prefecturii capitalei.

"Romania nu se va schimba daca va continua sa ia decizii cu cruzime fata de fiinte sensibile, astfel cum sunt definite in dreptul european, si care sunt de altfel sub protectia sa."  - Brigitte Bardot.

Ea mai spune ca aceasta problema a suprapopularii canine de pe strazile din marile orase ale Romaniei a aparut ca urmare a planului lansat de fostul regim Ceausescu, de demolare a caselor si constructie masiva a blocurilor. In felul acesta, foarte multe animale care locuiau in curtile oamenilor au ramas pe strazi, iar inmultirea acestora nu a mai fost controlata.

De altfel, Brigitte Bardot nu este la prima experienta cu Romania. Ea a fost la Bucuresti, in 2001, in timpul mandatului de primar general al lui Traian Basescu. Cei doi au semnat atunci un protocol pentru sterilizarea masiva a cainilor fara stapan.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO