Berceanu afirmă că Garda de Mediu a dat un răspuns ”miștocar” despre arderea unor deșeuri

Ultima actualizare: 29-11-2021 14:43
Octavian Berceanu
Facebook.com

Fostul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a avut un schimb de replici, pe Facebook, cu reprezentanții instituției pe care chiar el a condus-o, din cauza unui posibil caz de ardere a unor deșeuri.

 

Astfel, inițial, Berceanu a semnalat că pe linia pistelor de pe Aeroportul Otopeni există un fum gros, despre care a susținut că este un ”semn distinctiv” al arderii de deşeuri.

“Exact pe linia pistelor de pe aeroportul Otopeni, fumul gros şi negru se ridică ca semn distinctiv al arderilor de deşeuri. Am sunat la 112, se vor deplasa pompierii, exerciţiu pe care-l face această instituţie zilnic, în Ilfov. Celelalte instituţii par paralizate! Oare ce impresie au piloţii şi turiştii străini care vin în România?”, a anunţat Octavian Berceanu.

În schimb, Garda de Mediu a afirmat - tot printr-o postare pe Facebook - că fumul provine de la ... un grătar.

“Până la această oră avem un singur incendiu raportat către ISU, în zona Ştefăneşti (Autostrada A3), zonă în care au fost identificate trei autoturisme staţionate, ai căror proprietari făceau... un grătar”, a transmis Garda de Mediu.

Nu după mult timp, Octavian Berceanu a revenit cu un alt mesaj, în care i-a acuzat pe cei de la Garda de Mediu că au răspuns ”la mișto”.

“Garda zice că fumul care deranjează aterizarea avioanelor vine de la un grătar. Domnule ministru Tanczos Barna, apreciez munca pe care o faceţi la MMAP. Şi recunosc deschis că e cea mai bună prestaţie pe care am văzut-o până acum în istoria MMAP. Totuşi, cred că e ofensatoare pentru cetăţeni, cel puţin, prestaţia GNM. În cel mai ”miştocar” mod GNM răspunde că un fum, degajat ca urmare a arderii maselor plastice, care poate fi observat de la kilometri şi care se întinde pe alţi câţiva kilometri, provine de la un grătar. Este vorba de o ardere pe care am sesizat-o la 112 din teren şi pe care am şi postat-o pe pagina FB. Calitatea de ”fum de grătar” o puteţi evalua personal. Cred că au sesizat-o piloţii şi turiştii care au aterizat pe Aeroportul Otopeni timp de 40 de minute”, a mai afirmat Octavian Berceanu. 

 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO