Amendă uriașă pentru un bărbat care își lasă vacile să mănânce din tomberoane

Dată publicare: 07-02-2019 07:48
Dată actualizare: 07-02-2019 09:30


Vacile din Lupeni, care caută de mâncare prin tomberoane în fiecare iarnă de ani buni, sunt în continuare pe străzi. Oamenii sunt scandalizați, iar autoritățile locale nu sunt străine de situație. Doar că deocamdată nu a fost găsită o rezolvare.

Între timp, stăpânul animalelor primește amenzi și susține că ar vrea să vândă bovinele.

Astfel de scene dezolante se derulează pe străzile din Lupeni de câţiva ani. Vacile poartă crotalii, semn că au stăpân, însă caută hrană printre gunoaie.

Oamenii spun că proprietarul le duce vara la păscut pe păşunile din apropiere. Dar iarna şi-a făcut un obicei din a le lăsa libere printre blocuri.

"Le găsim de fiecare dată la gunoi. Sunt şi câţiva tăuraşi printre ele şi la multă lume le e frică să meargă să arunce gunoiul", a spus o localnică.

"Ele sunt animale şi trebuie să trăiască cu nutreţ, nu cu gunoaie. Şi cine cumpără laptele, cum bea laptele", a spus un localnic.

Localnic: - Vaci maidaneze.
Reporter: - Vacile oraşului?
Localnic: - Da, trebuie să avem grijă de ele.

Dacă iarna trecută pe străzi hoinăreau aproape 20 de animale, acum numărul lor s-a înjumătăţit. Autorităţile cunosc bine situaţia.

"Ies treptat la gunoaie, iar la amiază, când termină de mâncat, merg spre centru", a declarat Sorin Cazan, asistent veterinar Primăria Lupeni.

Grajdul în care ar trebui să fie adăpostite vacile este o dărâmătură, iar vecinii proprietarului susţin că omul ar vrea să scape de ele cât mai repede.

"Astea care umblă prin oraş le-ar vinde, dar el ţine la preţ", a spus un vecin.

Stăpânul animalelor a primit amenzi uriaşe de-a lungul timpului.

"În momentul de față are peste 100.000 de lei amendă. A avut tot timpul oprire pe salariu din partea noastră, de la 700, până la 1000 de lei. Statul, primăria şi ANAF-ul i-au blocat conturile pe care le-a avut", a declarat Lucian Resmeriță, primar Lupeni.

Vacile ar putea ajunge într-un adăpost din Deva, unde sunt acum câini fără stăpân. Dar acest lucru ar urma să se întâmple după ce padocul va fi extins.

Până atunci, primarul oraşului Lupeni a cerut parlamentarilor să modifice legea, astfel încât proprietarii care nu îşi îngrijesc animalele să poată fi traşi la răspundere penală.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO