Bananele coapte in Romania sunt vandute in UE
Comerciantii nostri se pricep sa le vanda mai bine decat cultivatorii: le cumpara din plantatii, le ambaleaza si le distribuie pe tot continentul. Pentru bunul mers al afacerii, pana si legile naturii au fost schimbate.
Fructele sant culese crude ca sa reziste calatoriei cu vaporul si se coc in Romania.
Din astfel de tari insorite, bananele verzi calatoresc vreo 5000 de kilometri pana cand ajung in portul Constanta. Multe pleaca imediat mai departe ca export catre tarile Uniunii Europene. Dintre cele care raman sa se mai coaca, tone intregi iau drumul Sibiului la un intreprinzator care stie totul despre ele.
Radu Popescu nu s-a multumit doar sa importe fructele; acum le coace intr-o instalatie speciala, la 18-20 grade, pana cand ajung intocmai pe gustul clientilor sai.
Dupa cel mult 5 zile de tratament, o banana, oricat de verde era intial, poate fi livrata in magazin.
Cei care le apreciaza aroma si gustul dulce stiu ca bananele au si alte proprietati. Specialistii le recomanda si suferinzilor de anemie, depresie ori ulcer.