A dat 80 de mil. pe meditatii si a luat 4 la BAC. Lacrimile elevilor care au picat examenul vietii

Ultima actualizare: 29-10-2012 18:48

Dezastru absolut in invatamantul romanesc. De cand exista el nu au mai fost rezultate atat de slabe la bacalaureat. Unul din doi candidati plange acum in pumni si se gandeste cu teama la viitor.

Cele mai dramatice rezultate s-au afisat la liceele din judetul Arges. Daca in anii trecuti, trei sferturi dintre tineri promovau BAC-ul, in 2011 mai putin de 2.500, dintre cei 7.000 de absolventi de liceu se pot lauda cu asta.

"Doamna diriginta, mai bine nu mai veniti la scoala, daca vedeti ce note avem... Am picat toata clasa, aproape. Patru insi au luat!" e dialogul tragicomic dintre un elev si diriginta sa.

Astfel de rezultate rusinoase au fost afisate la mai toate institutiile din judet. In 25 de licee din totalul celor 43 din Arges promovabilitatea a fost de sub 10%.

Printre reprize de plans si atatea planuri naruite, unii si-au adus aminte si de banii risipiti pe meditatii.

"A dat 80 de milioane pe an sa faca meditatii si a luat 4 la matematica. Ne-au speriat cu matematica asta"

Situatie asemanatoare in Timis, fruntas in alti ani. Doar 31% dintre copii de pe liste au reusit sa ia note de trecere. Nu insa peste tot. In 4 licee, nimeni nu a promovat, iar in alte cateva, cei care au media 6 sau peste 6 sunt acum vedete locale.

Nervosi de parca vina rezultatelor nu le-ar apartine, mai multi elevi au aruncat cu vopsea peste listele cu note. Iritati, si parintii au cautat responsabili.

"A terminat cu 8 la matematica si aici a luat 3,75. Ceva nu functioneaza bine"

prof. Radu Gologan, presedintele Societatii de Stiinte Matematice din Romania
"Aceste subiecte sunt facute in asa fel incat pentru un copil care merge la scoala si e atent la ore, fara sa aiba talent la matematica, si isi face tema ia nota 7 fara nici un fel de problema. Anul acesta nu s-a mai copiat sau s-a copiat mai putin. Subiectele nu au fost diferite ca dificultate fata de ceilalti ani"

Lacrimi si in Bucuresti, putine de fericire. La Colegiul Tehnic Edmond Nicolau gasim listele rusinii: doar 3 elevi au nota de trecere.

Dezamagire si printre cei de la Liceul Xenopol unde mai mult de doua treimi au picat examenul vietii.

In timp ce tinerii isi fac planuri de vacanta, familiile se intreaba cum vor trece si peste aceasta cumpana.

Sperante mai exista. Maine se vor depune contestatiile, iar pe 8 iulie vor fi afisate rezultatele finale. Cine nu obtine nota de trecere nici atunci, trebuie sa se apuce din nou de invatat, pentru sesiunea din toamna.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO