Avem scoli private de meserii. Cat costa sa obtii o diploma de frizer sau bucatar recunoscuta in UE

Ultima actualizare: 08-10-2012 02:37

Dupa ce statul roman a desfiintat scolile profesionale si s-a trezit ca duce lipsa de meseriasi, ajutorul a venit tot din mediul privat. Avem scoli de meserii in toate marile orase si multe au fost infiintate datorita unor finantari europene.

In vest, teoria chiar se pune in practica si in cateva luni ies pe piata muncii oameni pregatiti: electricieni, frizeri sau bucatari.

Echipa de cursanti la zidarie tocmai a incheiat prima lucrare, dupa zece saptamani de studiu practic, care i-a costat 800 de lei.

Angajatorii sunt oricum satui de absolventi neinstruiti, dar cu diplome inalte. Din invatamantul de stat au disparut asa-zisele "profesionale". Pe aceasta nevoie a pietii prospera acum scolile private de meserii.

Preturile incep de la 400 de lei pentru pregatirea unui lucrator in alimentatie si ajung pana la 1.400 de lei pentru cursurile de cosmeticiana.

La final, participantii trebuie sa treaca un examen de verificare a cunostintelor. Abia apoi primesc o diploma recunoscuta de Ministerul Muncii si de cel al Educatiei, dar valabila si in restul Uniunii Europene.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO