Ministrul Transporturilor schimba regulile in problema cauciucurilor de iarna. Iata ce poti folosi

Ultima actualizare: 03-11-2012 23:39
anvelope iarna

Cu trei zile inainte ca legea anvelopelor obligatorii pe timp de iarna sa intre in vigoare, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, da peste cap toate lamuririle date pana acum de Politie, MAI, ARR sau RAR.


Oficialul a declarat, vineri, la Suceava, ca soferii care vor fi descoperiti in trafic circuland cu cauciucuri neadaptate conditiilor de iarna pe tronsoane cu gheata, polei sau zapada vor fi amendati.

Noutatea este ca sunt ACCEPTATE si cauciucurile all seasons

"Atunci cand un conducator auto este identificat in trafic ca circula fara cauciucuri adaptate conditiilor de iarna pe tronsoane pe care exista zapada sau gheata suporta rigorile legale. Cauciucurile sunt atat cele de iarna, cat si cele all seasons care pot fi folosite si iarna si vara", a spus ministrul.

Anca Boagiu a subliniat ca aceasta prevedere are in vedere siguranta cetateanului in trafic, precizand, fara sa dea exemple, ca de curand s-a vazut ce inseamna sa nu fii echipat corespunzator.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, alaturi de Autoritatea Rutiera Romana (ARR) si Regia Autonoma "Registrul Auto Roman" (RAR), au informat, joi, ca incepand cu data de 1 noiembrie 2011 intra in vigoare prevederile OG 5/2011 privind obligativitatea dotarii autovehiculelor cu anvelope de iarna, lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate atunci cand circula pe drumurile acoperite cu zapada, gheata sau polei.

Vestea vine dupa ce RAR anunta acum doua saptamani ca anvelopele all-season sau mixte nu sunt asimilate anvelopelor de iarna.

Cea mai proasta veste pentru soferi: cauciucurile de iarna s-au scumpit cu 45%

Si Politia sublinia intr-un comunicat dat in ultima saptamana faptul ca "pentru a fi acceptate ca anvelope de iarna, acestea trebuie sa fie inscriptionate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fara a include in aceasta categorie anvelopele marcate numai cu inscriptia ,,all seasons”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO