August, prima luna cu salarii taiate pentru toti bugetarii

×
Codul embed a fost copiat

Se lucreaza la foc continuu in institutiile statului, unde contabilii scad din salarii 25%. La jumatatea lunii, sute de mii de bugetari vor primi lefurile diminuate.

Primii loviti de aceasta masura a guvernului sunt profesorii. Urmeaza angajatii din sanatate sau din administratia publica.

Cei mai multi bugetari vor vedea ca au pierdut un sfert din leafa intre 10 si 15 august. Atunci primesc banii pentru luna iulie, luna in care a intrat in vigoare actul normativ privind reducerea cheltuielilor bugetare.

In total, Guvernul vrea sa economiseasaca prin aceste reduceri peste un miliard de euro.

Singurii care vor fi exceptati sunt cei care, in urma diminuarii, ar ramane cu mai putin de 600 de lei, respectiv salariul minim pe economie. Sunt totusi zeci de mii de salariati care vor trebui sa se descurce doar cu atat.

Citește și
Sebastian Vladescu
Vesti bune pentru bugetari! Vor avea salarii mai mari cu 10% din 2011
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Reducerea de 25% nu este prima lovitura pe care bugetarii o primesc in mai putin de un an. De altfel, directorii institutiilor se tem ca in ritmul acesta vor ramane fara oameni.

La stat lucreaza peste 1.300.000 de angajati. Reducerea salariilor pentru toti va aduce la buget o economie de 4,5 miliarde de lei.

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Guvernul ar putea majora salariile bugetarilor la anul, insa FMI zice nu
Guvernul ar putea majora salariile bugetarilor la anul, insa FMI zice nu

Seful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks, spune ca autoritatile romane ar putea majora salariile bugetarilor anul viitor, in conditiile unui proces mai rapid al concedierilor. Cu toate acestea, FMI recomanda ca scaderea cu 25 % sa nu fie inversata.

Vesti bune pentru bugetari! Vor avea salarii mai mari cu 10% din 2011
Vesti bune pentru bugetari! Vor avea salarii mai mari cu 10% din 2011

Fondul de salarii stabilit pentru anul viitor, corelat cu restructurarea a 60.000 posturi din sistemul public, permite o crestere salariala medie de peste 10%, care ramane insa de stabilit cum va fi distribuita, a declarat Sebastian Vladescu.

Tanasescu: Nu va fi nevoie de noi reduceri de salarii in sectorul bugetar
Tanasescu: Nu va fi nevoie de noi reduceri de salarii in sectorul bugetar

UPDATE: Negocierile in plina desfasurare dintre autoritatile romane si delegatia FMI arata ca nu va fi nevoie de noi reduceri de salarii in sectorul bugetar.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.