Au curs rauri de bere in Capitala. Care au fost preferintele celor care au participat la Bucharest Craft Beer
Romanii au prins gustul berii artizanale. Asta s-a vazut sambata seara, la festivalul Bucharest Craft Beer, din Capitala. Bucurestenii au avut de ales din peste 50 de sortimente de bere craft, realizate atent, dupa retete traditionale.
De mancare s-au ocupat vanzatorii stradali, care i-au imbiat pe participanti cu preparate mexicane, burgeri sau pizza.
A fost raiul iubitorilor de bere in Capitala, unde bucurestenii au facut cunostinta cu un nou trend: berea craft.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
"Am incercat vreo doua branduri locale, romanesti si sunt pe cale sa le epuziez pe toate."
"Nefiltrata, nepasteurizata, cu putin gust de caramel."
"Asta e bere facuta din indian ale, o bere din malt indian, care se aduce in India."
Laurentiu este roman, iar in 2013 si-a deschis o microberarie. Anul trecut a produs doar 2300 de hectolitri. O picatura in oceanul berii, considera el, dar se mandreste ca este suta la suta naturala, obtinuta doar din malt, hamei si drojdie.
"Tot ce am reusit sa incasam am reinvestit ca sa crestem capacitatea de productie, ca sa producem mai multa bere buna", spune Laurentiu.
De trei ani, Leonard detine o microberarie in Roman. A reusit, totusi, sa patrunda si in orase precum Piatra Neamt, Iasi, Bucuresti sau Timisoara, iar in prima zi de festival, a incasat 6000 de lei. Putin, dar are incredere ca romanii vor prinde usor-usor gustul berii artizanale.
"Anul asta am ajuns undeva la 23 de tone pe luna. Cred ca la anul ne vom dubla productia si vom ajunge la 50 de tone pe luna", spune Leonard Mihoc.
Arnaud obisnuia sa faca bere acasa, dar trendul berii craft i s-a parut mai atractiv asa ca a renuntat la job-ul sau de director al unui hypermarket si, de un an jumate, si-a deschis propria afacere. Anul trecut a incasat aproape 70.000 de euro.
"Suntem la inceput. Nu-i usor dar ne descurcam. Vedeti sunt niste clienti. Sper sa le placa berea artizanala romanilor", spune Arnaud.
Un barbat din Olanda a reusit sa patrunda cu berea craft produsa de el in tari precum: Romania, Serbia sau Belgia. Anul trecut a incasat peste jumatate de milion de euro din vanzari.
Conceptul de bere craft a aparut in America anilor '70. Tot atunci Asociatia Berarilor a oferit si o definitie pentru berariile artizanale: ele trebuie sa fie intreprinderi mici, independente si sa foloseasca retete traditionale.
Festivalul Bucharest Craft Beer se afla la prima editie si se incheie duminica seara.