Zapada le-a dat mari batai de cap soferilor!

12-02-2009 00:00


Februarie isi merita renumele de luna capricioasa. Avertizarea de cod galben anuntata de meteorologi, cu viscol si ninsori, in special pentru Moldova, s-a adeverit, dar mai mult in centrul tarii si in Banat.


Incepand de joi dimineata, zapada a cazut cu nemiluita, in Brasov, Arges, sau Caras-Severin. Nu s-a circulat tocmai bine, nici in judetele Suceava sau Neamt. 

La Cluj, a nins neincetat de mai bine de 6 ore, desi in zona nu a existat vreun avertisment de vreme rea. Pe Dealul Feleacului, traficul s-a blocat, iar cozile de masini s-au intins pe mai bine de 10 kilometri. Joi seara, intre Cluj si Turda se circula cu dificultate. 

Si soseaua dintre Caransebes si Resita a fost inchisa in jur de o ora. Zapada pe care nici macar meteorologii nu au prevazut-o a incurcat rau de tot circulatia.

Iarna curata si in judetul Brasov. Mai multe masini au derapat si au ajuns in sant, iar pe soseaua de centura doua camioane s-au tamponat frontal.

Soferii care au circulat joi pe Drumul National 7, intre Pitesti si Ramnicu-Valcea, au intepenit pe Dealul Negru. Mai multe TIR-uri au derapat si s-au asezat de-a curmezisul soselei. Soferii dau vina pe lucratorii de la drumuri. 

Fortati de situatie sa stea pe loc, unii au cautat solutii sa isi calmeze nervii.

A nins si in Moldova, in judetele Bacau, Neamt si Suceava. In apropiere de Falticeni, doua TIR-uri au derapat si au incurcat circulatia.

Atentionarea de cod galben pentru nordul Moldovei si Carpatii Orientali ramane in vigoare pana vineri dimineata, la ora 9.00. 

De zapada s-a bucurat in schimb Traian Basescu, unul dintre turistii care au ajuns astazi la Predeal. Presedintele n-a uitat insa de soferi si a avut un sfat pentru ei - sa se pregateasca de drum, la fel cum a facut si el.

VIDEO PROTVPLUS.RO