Asistenta maternala acuzata ca a batut si chinuit doi orfani pe care ii avea in grija. Chinurile cumplite indurate de copii

Ultima actualizare: 29-03-2015 04:42
orfani

Doi orfani din Arges, dati in grija unui asistent maternal, au trait o copilarie in chinuri greu de imaginat: vreme de 8 ani, cei doi frati au indurat batai crunte si umilinte incredibile de la femeia platita sa le poarte de grija.

Povestea a iesit la iveala abia acum, cand cel mai mic dintre baieti a mers la scoala purtand pe trup urmele unei batai crunte. Profesorii au anuntat imediat autoritatile.

Cei doi frati au acum 16, respectiv 17 ani. De mici au ramas orfani de ambii parinti: mama s-a sinucis, iar tatal a fost rapus de o boala necrutatoare. Asa au ajuns in grija unui asistent maternal, o femeie din localitatea Schitu Golesti, mama a trei fete. In loc sa aiba parte de dragoste si ocrotire, baietii au trait o viata chinuita.

Pusi sa munceasca din greu, batuti si amenintati cu moartea, umiliti de fiicele femeii, cei doi orfani au crescut terorizati. Nu au indraznit niciodata sa se planga, desi autoritatile de la Protectia Copilului au mers de mai multe ori vada cum o duc. In ciuda traiului chinuit, amandoi sunt la licee bune din Campulung Muscel, invata foarte bine si isi doresc sa ajunga la facultate. Asistenta maternala are acum dosar penal.

Infioratoarea poveste a iesit la iveala in urma unei batai crunte pe care fratele mai mic a primit-o de la asistenta maternala. Baiatul primise cadou un telefon mobil, iar femeia s-a infuriat la culme cand aflat asta. Bataia a fost atat de crunta incat tot corpul baiatului e plin de rani si vanatai.

Silvia Fianu, diriginta baiatului: "Am vazut ca a venit copilul cu semne pe gat si am anuntat Protectia Copilului."

Psihologii au reusit cu greu sa afle ce s-a intamplat. Baiatul era ingrozit sa povesteasca, de teama ca ar putea primi pedepse si mai crunte acasa, de la asistenta maternala.

Cruntul adevar a iesit in cele din urma la iveala. Fratele mai mare a prins curaj si a spus ca nu numai femeia i-a chinuit. Si una dintre fiicele ei obisnuia sa ii chinuie si sa ii umileasca.

Baietii au fost imediat dusi intr-un centru de unde nu mai vor sa plece. Asistenta maternala va fi cercetata penal si, cel mai probabil, isi va pierde serviciul.

Pentru rele tratamente aplicate minorilor, femeia risca pana la 15 ani de inchisoare.

Citeste și...
Parteneri