Aparati de jungla cersetoriei. Copiii trimisi pe strada sa adune bani le pot aduce amenzi parintilor

Ultima actualizare: 02-11-2012 17:46

Parintii care se folosesc de copii ca sa adune bani din cersetorie, vor fi sanctionati si pot ajunge la inchisoare. Daca va fi aprobat, un proiect al Ministerului Muncii de anul viitor, mamele care-si trimit pruncii la cersit, ar putea fi amendate.

Suma prevazuta este de 1000 de lei. Apoi, daca repeta greseala, se pot trezi dupa gratii.

Legea ii va pedepsi mult mai aspru pe toti parintii care se folosesc de copii pentru a strange bani din cersit. Ii vedem in aproape toate intersectiile si zonele publice din marile orase. Cu cat e mai frig afara si cel mic e mai dezbracat, cu atat castigul e mai mare.

Oficialii se tem ca pruncii crescuti pe strazi nu vor invata altceva decat arta cersitului. Tocmai din acest motiv, Ministerul Muncii vrea ca toti parintii care-si vor folosi copiii la cersit, sa primeasca amenzi usturatoare pana cand vor fi judecati ca le-au pus celor mici viata in pericol.

Forma finala a proiectului de lege va fi stabilita saptamana viitoare.

Daca proiectul va fi aprobat, parintii care isi trimit copiii pe strazi la cersit, vor fi sanctionati cu amenzi intre 500 si 1000 de lei. O initiativa buna, dar sa nu uitam faptul ca un individ castiga lunar din mila oamenilor de 5 ori mai mult.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO