Antrenamente pe un circuit de mare viteză pentru 750 de poliţişti din Mureş

Ultima actualizare: 05-03-2020 09:33

Antrenamente pe un circuit de mare viteză pentru poliţiştii din Mureş.

Peste 750 de agenţi sunt pregătiţi de instructori cu experienţă pe pista Transilvania Motor Ring. Construit în Mureş, circuitul este perfect pentru testarea maşinilor, dar şi a reflexelor şoferilor.

Poliţiştii sunt antrenaţi de instructori profesioniști, de la care primesc sfaturi preţioase despre viteza, frânare, dar şi cum să acţioneze în situaţii extreme.

Instructor: "Intrările în curbă le facem din interior spre exterior, facem scurt, anticipăm, dacă vine curba şi lăsăm să curgă în exterior cât ne permite şoseaua."

Liviu Iernean, preşedinte Club Sportiv: "Încercam să-i învăţăm că nu neapărat trebuie să ai o maşină de 500 de cai să mergi repede, ci e important maşina pe care o ai să ştii să o duci la limitele ei."

Instructor: "În primul rând ne gândim la cetăţean. Trebuie să ajungem cât mai repede la el. Asta implică deja când ne-am urcat în maşină foarte multe riscuri: viteza excesivă, şoferi neatenţi care de multe ori nu ne dau prioritate, avem de făcut anumite manevre, pietoni..."

După orele de teorie, poliţiştii au avut ocazia să pună în practică cele învăţate. Mai ales că până acum se antrenau doar pe drumurile naţionale, fără să aibă spaţiu suficient pentru testarea şi acomodarea maşinilor de intervenţie.

Cristian Jurcă, poliţist: "Învăţăm în mod special diferite tehnici şi tactici cu privire la conducerea autospecialelor în regim prioritar în momentul în care urmărim un autoturism."

Alexandra Meşter, poliţist: "Am învăţat cum să ţinem echilibrul maşinii, să o conducem atât pe timp de zi, pe timp de noapte, în condiţii grele meteo."

Transilvania Motor Ring este cel mai nou circuit de viteză din România. Cei peste 750 de poliţişti sunt instruiţi voluntar de clubul sportiv Mureş Rally.

Thomas Moldovan, director circuit: "Este singurul de acest fel din ţară, singurul care are dotările cerute de către federaţiile internaţionale atât de moto cât şi de auto."

Emanuela Fărcaş, purtător de cuvânt IPJ Mureş: "Acest aspect constituie o pregătire calificată şi astfel acest gen de instruire sunt oportune. Totodată o pregătire superioară în acest domeniu duce la o atenţie sporită în trafic."

În judeţul Mureş, anul trecut au avut loc două cazuri de accidente rutiere în care au fost implicate echipaje de poliţie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO