Continua protestele la Finante: 150 de bugetari au iesit in strada, in Olt

Dată publicare: 19-10-2010 00:00
Dată actualizare: 25-07-2012 11:42


UPDATE: Nemultumirile angajatilor de la finante i-au scos iar in strada pe angajatii din Slatina. 150 de oameni au incetat lucrul in aceasta dimineata, nemultumiti de rezultatul negocierilor in privinta stimulentelor.

In semn de protest, au returnat chiar banii primiti ieri de la Bucuresti si spun ca nu se vor intoarce la lucru pana cand nu-si vor primi toti banii.

Oamenii sunt hotarati sa nu isi reia lucru decat atunci cand guvernul va aproba stimulente pentru toata lumea. Angajatii spun ca stimulentele primite acum sunt cu 30% mai mici decat se asteptau.

In aceste conditii, ei nu isi mai pot acoperi cheltuielile de intretinere si ratele la banca, asa ca sunt hotarati sa nu inceapa lucrul pana ce problema lor nu se rezolva. Maine, o delegatie va pleca de la Slatina la Bucuresti, acolo unde urmeaza sa soseasca sindicalisti din toata tara si sa hotarasca sub ce forma vor continua protestele.

Marti, 19 septembrie

In ziua in care Parlamentul a votat includerea stimulentelor in salariile bugetarilor, functionarii de la Ministerul Finantelor au reinceput protestele. Oamenii sunt nemultumiti ca nu vor primi restantele din lunile august si septembrie.

Asta in timp ce sefii de la minister sperau ca angajatii sa fie fericiti in ultimele doua luni ale anului primind salarii decente.

Totul porneste de la stimulentele restante, care sunt in curs de aprobare de catre comisia speciala din Minister.

Sorin Blejnar, presedinte ANAF- ora 14.00
"Banii vor ajunge maine in trezorerii si la oameni."

Dupa nici doua ore situatia se schimba radical.

Sebastian Oprescu, presedinte Sindicatul Functionarilor Publici ora 15.50
"Am intrerupt discutiile din comisie pentru ca sefii ministerului nu vor sa dea stimulentele pentru toata lumea. Asta inseamna ca vom relua protestele."

ora 15.55
Dupa 5 minute usile automate de la intrarea in minister au fost blocate, iar zeci de angajati s-au strans pe hol. Liderul celuilalt sindicat iese cu greu ca sa explice motivele.

"E bine ca s-a aprobat legea, dar oamenilor trebuie sa li se dea si stimulentele pe august si septembrie ca au de platit rate la banca", a anuntat Vasile Marica, presedinte Alianta Sindicatelor Sed Lex

Si asta in aceeasi zi in care Legea prin care stimulentele se vor include in salariu a ajuns in plenul Camera Deputatilor.

Desi Opozitia s-a abtinut de la vot legea a fost adoptata in varianta trimisa de Ministerul de Finante. Practic salariile vor fi marite cu valoarea medie a stimulentelor din anul 2009.

In cazul consilierilor personali ai ministrului si ai secretarilor de stat, stimulentul mediu a fost de aproximativ 3.600 de lei, suma care se va adauga la salariul actual. In cazul soferilor, salariul va creste cu 1.700 de lei, adica stimulentul mediu din 2009.

Dupa aprobarea legii, ministrul finantelor a aflat de noul protest al sindicatelor: "Cred ca sunt anumiti colegi nemultumiti pentrru ca repartizare nu se poate face uniform pt toti colegii. Eu o sa ma duc sa discut, sa vedem care e problema, nu putem sa nu fim de acord cu respectare criteriilor de performanta", a declarat Gheorghe Ialomitianu, ministrul finantelor. A intrat insa in minister pe usa din spate..

Ai imagini de la protestul angajatilor de la Finante? Trimite-le reporterilor ProTV!

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO