Rezultate Admitere 2011: Repartizarea computerizata ar putea produce surprize

Ultima actualizare: 25-10-2012 01:43
admitere liceu, lista

Elevii inscrisi in clasa a IX-a vor fi repartizati marti in liceele pentru care au optat. Datele sunt in curs de verificare si pana luni la ora 22:00 se vor repara eventualele erori aparute.

Emotii mari pentru toti cei care au trecut cu bine de Evaluarea Nationala 2011 si care si-au completat fisele de inscriere la liceu.

VEZI AICI: Admitere 2011. Listele complete pe judete, in ordinea mediilor

Marti are loc repartizarea computerizata a absolventilor de clasa a VIII-a care au participat la prima etapa de admitere, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere si in functie de optiunile acestora inscrise in fisa de optiuni.

Evaluarea Nationala 2011: Vezi ce rezultate ai obtinut si notele de admitere la cele mai bune licee

Dupa care centrele de admitere judetene afiseaza, pana miercuri, 13 iulie, in fiecare unitate de invatamant gimnazial precum si in centrul special de inscriere pentru absolventii proveniti din alte judete lista candidatilor admisi in licee, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, cu unitatea la care au fost admisi.

De asemenea, va fi afisata situatia locurilor ramase libere la fiecare unitate de invatamant liceal din judete si din Bucuresti.

Evaluarea Nationala 2011: Rezultatele finale din 19 judete. Descarca listele noi cu mediile generale

Surprize la admitere

Recomandarea profesorilor pentru elevi a fost anul acesta sa completeze cat mai multe optiuni, pentur ca altfel exista riscul ca tinerii sa nu intre la niciun liceu.

Daca fisele sunt completate in mod corect, sansele de a prinde loc la liceu sunt aproape sigure. Si asta pentru ca exista 235.000 de locuri pe care se bat aproximativ 220.000-230.000 de candidati.

_________________________________________________

Cum sa faci ca sa intri la liceul dorit

1. Completarea optiunilor pe fisa de admitere se face in ordinea preferintelor candidatilor.

2. Completeaza pe primele locuri optiunile pe care le doresti cel mai mult, chiar daca nu esti sigur ca media iti permite sa intri la aceste optiuni. Nu vei fi dezavantajat. Continua cu optiuni care ti-ar placea, apoi optiuni la care nu te-ar deranja sa fii repartizat. Incheie cu optiunile cele mai putin dorite, dar pe care trebuie sa le enumeri pe fisa, pentru siguranta. Este preferabil sa intri la un liceu care nu iti place decat sa nu intri deloc ! Nu completa o optiune nedorita inaintea unei optiuni dorite ! Prima optiune este si prima luata in considerare pentru fiecare elev.

3. Tine cont de mediile de admitere din anii precedenti pentru a-ti calcula sansele de intrare la fiecare dintre optiunile exprimate.

4. Completarea unui numar mare de optiuni pe fisa de admitere NU iti poate dauna in nici un fel–oricum intri la prima optiune a ta la care mai sunt locuri. In schimb, un numar prea mic de optiuni iti poate diminua serios sansele de a fi admis! Exista riscul de a nu avea o medie suficient de buna pentru nici una din optiunile exprimate.

Nu exista nici un “numar magic” de optiuni care trebuie completate pe fisa: important este ca acest numar sa fie suficient de mare ca sa permita repartizarea si sa fie ordonate – de la cea mai dezirabila la cea mai putin dezirabila.

5. Statistic, mediile de admitere sunt de la un an la altul putin mai mari, un motiv in plus pentru a completa cat mai multe optiuni pe fisa! Este posibil ca anul acesta media de intrare la una din optiuni sa fie mult mai mare decat anii trecuti, la fel cum este posibil sa fie mai mica. Mediile anilor trecuti sunt orientative.

6. Validarea fiselor este o operatiune simpla, dar obligatorie pentru toti candidatii - eventualele greseli aparute in transcrierea mediilor din cataloagele scolare pe fisa de optiuni, in completarea numelui candidatului sau scrierea neciteata a codurilor liceelor pot cauza neplaceri.

Computerul “nu stie” ca un elev a completat codul 115 dar de fapt il intereseaza specializarea cu numarul 151, sau ca media de absolvire nu este 5,75 ci 7,55 !

Pentru a evita neplacerile cauzate de transcrierea gresita a datelor de pe fisa, procedura necesita tiparirea fiselor asa cum au fost introduse ele in baza de date.

7. Intre momentul validarii fisei si repartizarea computerizata, fisele sunt centralizate in bazele de date judetene si de aici in baza de date nationala.

8. Dupa verificari multiple si corectarea erorilor semnalate are loc repartizarea computerizata.

9. Algoritmul de repartizare ordoneaza elevii descrescator dupa media de admitere, repartizandu-i pe rand, incepand de la elevul cu cea mai buna medie. Pentru fiecare elev, se cauta prima optiune de pe lista unde mai sunt locuri libere si elevul este repartizat la acea optiune.

_________________________________________________

Dupa incheierea primei etape a repartizarii computerizate, centrul de admitere judetean si cel al Capitalei transmite fiecarei unitati de invatamant liceal de stat lista tuturor candidatilor admisi, pe filiere, profiluri, specializari, domenii ale pregatirii de baza.

Aceste liste vor fi afisate la sediile liceelor pana cel mai tarziu in 15 iulie. Inscrierea elevilor in liceele in care au fost admisi va avea loc in perioada 15 - 25 iulie.

Candidatii care nu isi depun dosarele de inscriere pana in 15 iulie se considera retrasi, iar locurile corespunzatoare sunt declarate neocupate si vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de catre comisia de admitere judeteana sau de cea a municipiului Bucuresti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO