ADMITERE FACULTATE 2013. Lupta grea pe locurile de la ASE, Politehnica si Agronomie


Ultimul update: Vineri 19 Iulie 2013 07:02
Data publicarii: Marti 16 Iulie 2013 19:47
Categorie: Stiri Sociale

Se da o lupta grea in aceste zile pentru locurile scoase la concurs de Academia de Studii Economice, Politehnica si Agronomie. Startul inscrierilor la facultatile din Bucuresti arata ca tinerii stiu ce vor de la viata.

Tintesc domenii care sa le asigure o slujba bine platita sau oportunitati de afaceri. Unii vor sa puna pe picioare propria ferma, iar altii se vad intr-o mare companie IT.

Dupa doi ani in care admiterea la toate cele 11 facultati ale Academiei de Studii Economice s-a facut pe baza de dosar, anul acesta s-a reintrodus examenul. Se pare insa ca asta nu i-a speriat pe viitorii sudenti, avand in vedere ca au facut cozi de jur imprejurul cladirii inca de dimineata de la ora 5:00.

Tinerii nu isi aleg facultatea doar pentru diploma. Roxana, de pilda, spera sa intre la Finante-Banci. Nu se lasa descurajata de faptul ca aproape 10.000 de salariati din banci si-au pierdut locul de munca din 2008 si pana acum.

"Totdeauna va fi de viitor, chiar daca bancile vor merge prost. Pe asta se bazeaza economia pana la urma urmei, nu?", a spus Roxana.

Florina Mohanu, purtator de cuvant ASE: "Cei care sunt foarte bine pregatiti isi incearca puterile pe zona care ofera si salarii foarte bune si cariere profesionale spectaculoase".

Altii, in schimb, cred ca electronica si telecomunicatiile sunt domenii care pot asigura o viata linistita, mai ales daca la mijloc e si dorinta de a pleca din tara. Alexandru, de pilda, se viseaza programator in Statele Unite. Marti si-a depus dosarul la Politehnica.

"Este una dintre cele mai bine platite meserii. In primul rand, ai un viitor asigurat la orice companie", a spus Alexandru.

La fel de sigur pe el este si Mircea.

"De mic am vrut sa lucrez in acest domeniu. Cei mai multi tineri care termina aceasta facultate isi gasesc un loc de munca destul de bun, pot pleca in strainatat", a spus Mircea.

Nicolae Tapus, vicepresedinte al senatului Universitatea Politehnica Bucuresti: "Acum este pe val partea de electronica, comunicatii, software".

Sunt insa si tineri convinsi ca Romania e sansa lor. Unii vor sa lucreze in agricultura. Roberto isi doreste sa puna pe picioare o ferma de animale.

"Sunt foarte putini ingineri agronomi in tara si vrem ca sa populam tara cu cat mai multa industrie alimentara si totul sa mearga ca pe roate", spune Roberto.

Cei care nu prind un loc finantat de buget la facultatile de stat au sanse sa intre la cele cu taxa. In functie de universitati, un an de studiu costa la stat intre 3.000 si 4.000 de lei pe an.

ANIMATIE GRAFICA Stirile ProTV. Ce efecte ar fi avut obuzul, daca exploda in Universitatea din Iasi
ANIMATIE GRAFICA Stirile ProTV. Ce efecte ar fi avut obuzul, daca exploda in Universitatea din Iasi
VIDEO PROTVPLUS.RO
Mihail Petrache
La 14 ani, se luptă cu o boală gravă și are nevoie de ajutor. Puteți dona și prin SMS
Tartă demnă de Cartea Recordurilor în București. A fost devorată tot în timp record
Suma plătită de cei care vor să își ia adio de la „burlăcie” cu o petrecere pe velier
David, un băiețel diagnosticat cu o formă gravă de cancer, are nevoie de ajutor
Lecții gratuite de dresaj canin în Brașov. Clienții sunt rugați să adopte din adăposturi
Soluția găsită de fermierii români pentru a-și salva culturile de grindină cu fonduri UE
Simona Halep
Azi începe Sports Festival la Cluj. Printre participanţi se numără şi Simona Halep
La 16 ani, a suferit o comoție cerebrală și trebuie operată urgent. Cum o puteți ajuta
Asistatul social care a pierdut venitul, dar nu e trist. De ce nu vrea să muncească
Cartofii, citricele şi alte fructe meridionale s-au scumpit cel mai mult în mai. Preţul unui kg
Motivul pentru care copiii hărțuiți pe internet nu le spun părinților prin ce trec
O tânără din Constanța a luat foc în timp ce vopsea un gard. Greșeala făcută