Absolventii de liceu s-au calcat in picioare sa prinda loc la ASE, atrasi de admiterea fara examen


Ultimul update: Joi 01 Noiembrie 2012 05:16
Data publicarii: Marti 17 Iulie 2012 18:47
Categorie: Stiri Sociale

Drumurile multor absolventi de liceu au dus la Academia de Studii Economice din Bucuresti. Tinerii fericiti c-au scapat de bacalaureat au stat la cozi uriase ca sa-si depuna dosarul, pentru admiterea la una dintre cele 11 facultati cu profil economic.

S-au gandit ca-si vor gasi mai usor o slujba, daca vor termina ASE-ul. In plus, este prima data cand la aceasta renumita scoala se intra doar pe baza notei de la examenul de bacalaureat.

Dupa cateva ore bune de asteptare, viitorii studenti au iesit din inghesuiala, sifonati, sleiti de puteri si cu dosarele indoite sau rupte.

Sutele de tineri care au vrut sa se inscrie din prima zi au recunoscut ca ASE-ul i-a atras pentru ca in acest an nu se mai da examen.

Au venit insa si altii cu medii mai mici care au optat pentru mai multe facultati doar sa prinda un loc la una dintre ele.

"Vrem sa oferim o sansa tuturor elevilor sa urmeze. In momentul in care studentii urmeaza cursurile ASE exista standarde ridicate pentru cei 3 ani de studii, ca sa oferim pietei de munca studenti bine pregatiti", a declarat Florin Ionescu, seful de serviciu de marketing si comunicare ASE.

Academia de Studii economice e curtata de absolventi pentru ca specilizarile economice le asigura o slujba si in anii de criza.

Tinerii sunt atrasi si de facilitatile oferite de academie - admitere fara examen, locuri multe si taxe similare cu cele de anul trecut.

VIDEO PROTVPLUS.RO