A vrut sa faca plaja, dar a dat nas in nas cu un urs. O tanara a sunat disperata la 112, sa ceara ajutor

Ultima actualizare: 10-06-2017 06:37

O tanara din Scheii Brasovului, care voia sa iasa la plaja pe terasa din curtea casei, a dat nas in nas cu un urs coborat din padurea aflata chiar in spatele locuintei.

Fata s-a retras speriata in casa, iar ursul s-a plimbat nestingherit prin gradinile oamenilor, dupa care s-a retras in hatisuri.

Silvicultorii monitorizeaza acum zona si incearca sa afle daca e vorba desprte acelasi exemplar care, in urma cu trei nopti, a sfasiat o capra in acelasi cartier.

Alarma s-a dat la pranz, cand o tanara a sunat disperata la 112 spunand ca ursul a coborat pe terasa unde ea tocmai se pregatea sa fac plaja.

Ursul cauta hrana, iar gainile unui localnic l-au atras. Asa ca a facut mai multe incursiuni in curtile care dau spre dealul impadurit.

Silvicultorii au intervenit imediat iar ursul s-a retras in padure.

Cosmin Dida, Regia Padurilor Kronstadt: "Am venit, am securizat zona, am indepartat ursul de doua ori, acum stam si monitorizam. Este un pui de 2 ani, doi ani jumatate, probabil a fost lasat de ursoica, speram ca isi va gasi locul si nu va fi nevoie sa fie tranchilizat si relocat."

Localnicii stiu ca ursul poate oricand sa apara din nou prin curtile lor.

In urma cu trei seri, in acelasi cartier, oameni au filmat un urs care sfasiare o capra tarata dintr-un grajd.

Deocamdata nu se stie daca este vorba despre acelasi exemplar. In cazul in care vizitele in oras se vor repeta, animalul va fi capturat si dus in adancul padurii.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO