Revoltator! A murit pentru ca ambulanta a venit fara cadre medicale


Ultimul update: Sambata 28 Aprilie 2012 16:00
Data publicarii: Luni 06 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Iasi

Incident incredibil la Vaslui, unde o femeie in varsta de 58 de ani ar fi murit cu zile. Nu se simtea bine si a chemat ambulanta, doar ca in salvare era numai soferul. Pe drum i s-a facut rau si imediat dupa ce a ajuns la spital a murit.

I-a pus masca de oxigen si a plecat la drum. In momentul in care am facut solicitarea, dispecera a spus ca nu ne trimite asistenta medicala pentru ca nu are
Felicia Stan, nora
Statia de Ambulanta Barlad a fost solicitata sa intervina in cazul unei femei de 58 de ani, din Zorleni, care avea dureri abdominale. In ajutorul ei a fost trimisa o salvare in care era doar soferul.

Singurul constient de gravitatea faptei a fost chiar soferul ambulantei. Speriat ca pacienta abia mai respira, el a cerut ajutor prin statie. O salvare in care era si medicul de garda a pornit spre el. A urmat insa o alta decizie neinspirata pentru viata femeii aflata in coma. Fiind foarte aproape de spital, au considerat ca e mai bine sa ajunga la unitatea sanitara, unde s-au facut manevre de resuscitare.

Pacienta de 58 de ani a ajuns la spital in stop cardio-respirator, iar medicii nu au reusit s-o mai salveze.

Cauza decesului va fi stabilita in urma necropsiei. Medicii spun ca femeia avea afectiuni cardiace si pulmonare si ca in trecut a suferit doua preinfarcturi.

Autoritatea pentru sanatate publica a deschis o ancheta si considera cazul foarte grav. Asta nu inseamna insa neaparat ca vom asista la sanctiuni usturatoare.

Tragedia are loc dupa ce, in mai putin de doua luni, atat conducerea Serviciului de Ambulanta Judetean Vaslui, cat si mai multi angajati au fost subiectul unor anchete interne.

Patru ambulante au fost implicate in accidente rutiere, ultimul caz fiind in urma cu o saptamana la Husi, cand un sofer a intrat cu autosanitara in masina politiei.

La toate acestea se adauga si cazul unui asistentul medical depistat baut in timpul serviciului.

Ambulanta va sosi mai repede in cazul unor accidente produse pe E 85!
O ambulanţă în misiune a fost lovită de un şofer neatent
Echipajul unei ambulanţe din Braşov, atacat de rromi în Apaţa
VIDEO PROTVPLUS.RO