A început sezonul dedicat borcanelor cu zacuscă. Reteta pentru cele mai gustoase preparate

×
Codul embed a fost copiat

Plutesc arome îmbietoare, de legume coapte şi mirodenii, în multe zone din ţară. A început sezonul dedicat borcanelor cu zacuscă, aşa că gospodinele nu mai prididesc cu treaba.

 

La Galaţi, de pildă, au pus stăpânire pe locurile amenajate pentru grătar şi rumenesc de zor vinete, ardei şi roşii.

În pădurea Gârboavele, în apropiere de Galaţi, locurile pentru picnic au fost ocupate încă de la primele ore. Cele care s-au instalat cu simt de răspundere în faţă grătarelor sunt gospodinele. Nici vorba de fripturi! La foc potrivit, se coc vinetele, ardeii şi roşiile pentru zacuscă.

Domnii sunt şi ei la datorie şi au sarcini clare: să supravegheze focul!

Citește și
produse traditionale
Rubarba si sparanghelul, vedetele targului de bunatati organizat la Targu Mures. Ce specialitati va ofera producatorii locali
„Al treilea război mondial a început”. Valeri Zalujnîi, ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie și fostul comandant al armatei, declarații

Când vine vorba de respectarea reţetei, tot doamnele sunt cele care ţin frâiele: "Două kilograme de dovlecel tăiat cubuleţe şi ciupercile, spre sfârşit, tăiate fideluta. Am făcut zacuscă. Şi cu ciuperci, şi fără ciuperci. Şi cu ciuperci, şi cu bostănei şi cu de toate."

Iar dacă va temeţi că nu nimeriţi cantităţile: "Pun zece kilograme de ardei, zece de vinete, patru de ceapă, două de ulei, două de morcov, bostănei şi cam atât."

Rezultatul final: 12 borcane de 400 de grame de zacuscă.

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
Rețeta pentru o zacuscă de poveste. Secretele producătorilor din Valea Sebeșului
Rețeta pentru o zacuscă de poveste. Secretele producătorilor din Valea Sebeșului

Miroase a toamnă în bucătăriile românilor care coc de zor, vinete şi ardei, special pentru zacuscă, una dintre cele mai îndrăgite mâncăruri.

Rubarba si sparanghelul, vedetele targului de bunatati organizat la Targu Mures. Ce specialitati va ofera producatorii locali
Rubarba si sparanghelul, vedetele targului de bunatati organizat la Targu Mures. Ce specialitati va ofera producatorii locali

50 de producatori locali si-au amenajat tarabele pline de fucte, legume si conserve in fata cetatii din oras. Cele mai apreciate au fost muraturile exotice, dulceata de ardei iute si zacusca de pastrav.

Recomandări
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii

În vreme ce la nivel european se vorbește tot mai des despre mari dificultăți pentru economie, iar recesiunea este o realitate pentru Franța și Germania, candidații la Cotroceni promit venituri mai mari, cel puțin pentru o parte din populație, dar și redu

Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi

Mai sunt doar trei zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar ultimul sondaj arată noi evoluții în lupta pentru turul al doilea: George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi.

Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”
Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”

Marcel Ciolacu spune că va prezenta actele pentru a dovedi că și-a plătit zborul cu un avion privat la Nisa, însă va face acest lucru atunci când va dori el.