A început sezonul dedicat borcanelor cu zacuscă. Reteta pentru cele mai gustoase preparate

×
Codul embed a fost copiat

Plutesc arome îmbietoare, de legume coapte şi mirodenii, în multe zone din ţară. A început sezonul dedicat borcanelor cu zacuscă, aşa că gospodinele nu mai prididesc cu treaba.

 

La Galaţi, de pildă, au pus stăpânire pe locurile amenajate pentru grătar şi rumenesc de zor vinete, ardei şi roşii.

În pădurea Gârboavele, în apropiere de Galaţi, locurile pentru picnic au fost ocupate încă de la primele ore. Cele care s-au instalat cu simt de răspundere în faţă grătarelor sunt gospodinele. Nici vorba de fripturi! La foc potrivit, se coc vinetele, ardeii şi roşiile pentru zacuscă.

Domnii sunt şi ei la datorie şi au sarcini clare: să supravegheze focul!

Citește și
produse traditionale
Rubarba si sparanghelul, vedetele targului de bunatati organizat la Targu Mures. Ce specialitati va ofera producatorii locali

Când vine vorba de respectarea reţetei, tot doamnele sunt cele care ţin frâiele: "Două kilograme de dovlecel tăiat cubuleţe şi ciupercile, spre sfârşit, tăiate fideluta. Am făcut zacuscă. Şi cu ciuperci, şi fără ciuperci. Şi cu ciuperci, şi cu bostănei şi cu de toate."

Iar dacă va temeţi că nu nimeriţi cantităţile: "Pun zece kilograme de ardei, zece de vinete, patru de ceapă, două de ulei, două de morcov, bostănei şi cam atât."

Rezultatul final: 12 borcane de 400 de grame de zacuscă.

Articol recomandat de sport.ro
Reacția americanilor când au văzut că pot da peste România la CM 2026
Reacția americanilor când au văzut că pot da peste România la CM 2026
Citește și...
Rețeta pentru o zacuscă de poveste. Secretele producătorilor din Valea Sebeșului
Rețeta pentru o zacuscă de poveste. Secretele producătorilor din Valea Sebeșului

Miroase a toamnă în bucătăriile românilor care coc de zor, vinete şi ardei, special pentru zacuscă, una dintre cele mai îndrăgite mâncăruri.

Rubarba si sparanghelul, vedetele targului de bunatati organizat la Targu Mures. Ce specialitati va ofera producatorii locali
Rubarba si sparanghelul, vedetele targului de bunatati organizat la Targu Mures. Ce specialitati va ofera producatorii locali

50 de producatori locali si-au amenajat tarabele pline de fucte, legume si conserve in fata cetatii din oras. Cele mai apreciate au fost muraturile exotice, dulceata de ardei iute si zacusca de pastrav.

Recomandări
Premierul României anunță că în decembrie vom avea ”foarte probabil” o nouă ”ordonanță trenuleț”: ”Nu putem fugi de asta”
Premierul României anunță că în decembrie vom avea ”foarte probabil” o nouă ”ordonanță trenuleț”: ”Nu putem fugi de asta”

Premierul Ilie Bolojan a fost întrebat, vineri, în conferința de presă pe care a susținut-o la Palatul Victoria, dacă salariul minim în România va ”rămâne înghețat” și în anul 2026.   

Căldură gratis în calorifere, trafic rutier ”ca afară” sau case pentru tineri. Ce promit candidații la Primăria Capitalei
Căldură gratis în calorifere, trafic rutier ”ca afară” sau case pentru tineri. Ce promit candidații la Primăria Capitalei

Energie termică gratis, fluidizarea traficului rutier sau locuințe pentru tineri. ȘtirileProTv.ro vă prezintă cele mai importante promisiuni electorale ale candidaților la alegerile pentru Primăria Capitalei, care sunt organizate în 7 decembrie 2025.

Ilie Bolojan: Este o batjocură când îţi iei bani nemunciţi sau banii pe care îi iei nu se reflectă în rezultatele activităţii
Ilie Bolojan: Este o batjocură când îţi iei bani nemunciţi sau banii pe care îi iei nu se reflectă în rezultatele activităţii

Premierul Ilie Bolojan critică indemnizațiile de 27.000 de lei de la Aeroporturi București, numindu-le „o batjocură” în lipsa unor rezultate.