An nou, probleme vechi. Pentru 3 milioane de elevi a sunat clopotelul

×
Codul embed a fost copiat

Putini vor avea loc intr-o clasa renovata, cu apa curenta si banci frumoase. La fel de trist este ca unii nu vor avea manuale, dar si ca dascalii lor sunt furiosi, pentru ca in continuare au lefuri de nimic.


Pentru ca tabloul de 14 septembrie sa fie unul sumbru, cei mici au fost intimpinati din prima zi de medicii care au vrut sa se asigure ca sunt sanatosi si nu prezinta simptomele gripei porcine. Autoritatile au anuntat ca se tem sa nu apara focare de gripa noua in scoli.

Inceperea anului scolar inseamna si inceperea sezonului la terasele de pe Dorobanti, plus elevi care vin la scoala cu SUV-ul.

Pentru multi dintre copiii din Capitala, anul scolar incepe insa cu probleme greu de rezolvat. Potrivit unei situatii intocmite la sfarsitul saptamanii trecute, peste 3.000 de elevi si 350 de prescolari din Bucuresti vor fi mutati pentru o perioada in alte unitati de invatamant, din cauza reparatiilor.

De asemenea, conform datelor Directiei de Sanatate Publica, 99 din cele 457 de unitati de invatamant din Capitala nu au autorizatie de functionare.

In schimb, la scoala Lauder din Capitala, copiii au fost destinsi. Nu au astfel de griji si in plus au avut un invitat special, pe Ronald Lauder, presedintele fondator al Fundatiei Ronald S. Lauder, care a implinit luni 13 ani de existenta.

Citește și
FSLI
Greva profesorilor- minivacanta pentru elevi
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Marti, cadrele didactice si bugetarii din Sanatate, Administratia locala si Politie vor iesi in strada si vor picheta Parchetul Parlamentului, pentru a arata din nou ca sunt nemultumiti de noua grila de salarizare.

Peste 12.000 de politisti au asigurat ordinea in cele 13.000 de scoli din tara, unde peste 3 milioane de elevi au inceput un nou an scolar.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Anul scolar incepe pentru multi copii si parinti sub semnul crizei!
Anul scolar incepe pentru multi copii si parinti sub semnul crizei!

Nevoile sunt mari, bugetele mici, asa ca multi elevi vor merge luni cu hainute si ghiozdane de la second-hand.

Greva profesorilor- minivacanta pentru elevi
Greva profesorilor- minivacanta pentru elevi

La nici doua saptamani dupa ce isi vor relua locul in banci, elevii vor beneficia de o minivacanta, urmand a fi anuntati din timp de catre profesori sa nu vina la scoala pe data de 5 octombrie.

Legile Educatiei aduc schimbari importante! Vezi aici care sunt acestea!
Legile Educatiei aduc schimbari importante! Vezi aici care sunt acestea!

Modificarile pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea sunt  atat pentru elevi, cat si pentru dascali. Si examenul de admitere la liceu, dar si bacalaureatul vor fi diferite incepand din acest an scolar.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.