A inceput examenul de Bacalaureat pentru sportivii si olimpicii din loturile nationale: "A fost mai usor decat ma asteptam"

29-05-2017 13:04

Luni a inceput examenul de Bacalaureat pentru sportivii si olimpicii din loturile nationale. De asemenea, dau mai repede examenul maturitatii si unii elevi care s-au inscris deja la universitati prestigioase din strainatate.

In total, 196 de tineri sunt in febra Bacalaureatului special, desfasurat anul acesta la Ploiesti. Luni au dat proba competentelor lingvistice si de comunicare.

Elevii inscrisi la sesiunea speciala a Bacalaureatului sunt obisnuiti cu tot felul de concursuri, fie sportive, fie pe materii, asa ca nu par a avea emotii. Andrei este campion balcanic la inot. Mai toata ziua sta in bazin, dar a avut timp si pentru invatat, spune el.

ANDREI ANGHEL, campion balcanic la inot: "Au fost de prisos emotiile in sensul ca a fost mult mai usor decat ma asteptam. Vreau sa ma calific la olimpiada de la Tokio la JO, sigur asta implica foarte multa munca, dupa ce voi termina cu bacul, ma voi axa pe inot".

Olimpicii la diferite discipline scolare privesc relaxat examenul. Sunt invatati cu subiecte grele si studiul indelungat.

Parinti care si-au insotit copiii la examen pareau mult mai emotionati.

Bacalaureatul sportivilor si al olimpicilor se desfasoara mai devreme cu o saptamana, pentru ca tinerii sa poata urma apoi programul competitional specific fiecarei discipline.


VIDEO PROTVPLUS.RO