A crescut 15 copii si acum trebuie sa mearga la azil, uitata de toti. Drama unei mame eroine

Ultima actualizare: 03-11-2012 10:03

A adus pe lume 15 copii, iar pe ultimul il cheama chiar Nicolae, dupa numele lui Ceausescu, cel care a declarat-o mama eroina. Acum insa, la 78 ani, niciunul dintre cei pe care i-a crescut cu mare greutate nu o respecta.

Batrana si satula sa doarma pe o saltea amarata si sa rabde de foame, biata femeie le-a cerut autoritatilor sa o interneze intr-un azil, ca sa o scape de chinuri.

Carlota Lakatos s-a maritat de tanara, iar la 16 ani a avut primul copil. A adus pe lume 13 baieti si doua fete si a muncit pe branci, pentru un colt de paine, ca sa-si tina familia unita.

Sotul ei a lucrat la combinatul siderurgic, dar s-a stins dupa ce a iesit la pensie.

La sfarsitul anilor '70, Carlota a devenit una din miile de "mame eroine" folosite de propaganda comunista ca exemple in politica de natalitate a lui Ceausescu.

Fostul dictator i-a fost chiar nas ultimului prunc. Atunci, familia a primit in dar o suma de bani, doua insigne si o casa.

Intre timp, anii s-au scurs, opt dintre urmasi s-au prapadit, iar cei care mai traiesc i-au intors spatele si se poarta cu ea cu o cruzime uluitoare. I-au vandut chiar si cavoul. Femeia doarme pe jos, intr-o camera mizera.

Culmea, desi sunt oameni in toata firea, locuiesc tot in casa in care s-au nascut: 25 de suflete stau in 6 incaperi ca vai de lume.

Cand a aflat ca i-au vandut si cripta familiei, Carlota a luat sub brat tabloul cu o parte din familia ei, din vremurile fericite si s-a dus la primarie.

Cu lacrimi in ochi, spune ca vrea sa ajunga intr-un azil. Numai ca nu ii ajunge pensia. Impresionata, o femeie cumsecade i-a achitat cazarea.

Foarte curand, cei de la primaria Hunedoara vor face o ancheta sociala in urma careia Carlota va fi dusa la azil.

Citeste si: Lista valorilor familiei. Cele mai importante principii de viata pe care un copil le invata in cei 7 ani de-acasa

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO