Atentie, aterizeaza turistii nemti pe litoral. Momentan sunt doar 50 si nici nu stiu ce ii asteapta

Ultima actualizare: 31-10-2012 00:55

In timp ce plajele din Bulgaria vor fi in curand pline de nemti si olandezi, litoralul nostru reintra cu greu in atentia strainilor.Marti, cu primul zbor de la Nurenberg, au aterizat la Constanta 50 de turisti germani.

Adusi de unul dintre cei mai mari operatori internationali, ei se vor rasfata, in special, in bazele de tratament de la Mangalia, Neptun sau Eforie. Tot e bine. Acum doua veri au venit
doar o bunica si nepoata ei.

Cu speranta in suflet, cei 50 nemti, in special oameni de varsta a treia, au fost asteptati la aeroport de operatorii de turism prin care si-au facut rezervarile.

Vorbitori de germana, acestia si-au intampinat oaspetii ca la carte. Le-au asigurat transferul catre hoteluri si vor avea grija sa nu le lipseasca nimic pe tot parcursul sejurului.

Musafirii au ales Romania pentru bazele de tratament de la Neptun, Eforie sau Mangalia. Pentru un sejur de 2-3 saptamani au platit intre 600 si 1500 de euro, in functie de numarul de mese si de procedurile medicale pe care le urmeaza.

Totusi, doi dintre ei, Erika si Manfred de 72 si 73 de ani, s-au cazat la Mamaia. Sunt pentru prima data in Romania si pentru doua saptamani au platit la un hotel de 4 stele 1400 de euro.

Au fost incantati de peisaj, chiar daca doamna va descoperi curand ca in hotel nu exista baza de tratament. Pentru moment insa, privelistea si confortul o cuceresc definitiv.

Din pacate, oaspetii sunt prea putini fata de ce se intampla inainte de '89. Atunci grupurile nemti, cehi, polonezi sau suedezi erau formate din sute de oameni.

In 2010 dintr-un charter au coborat numai o doamna de 80 de ani si nepoata ei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO