1.500 de copii, abandonati a doua oara! De asistentii maternali

Dată publicare: 02-11-2010 00:00
Dată actualizare: 19-10-2012 14:24


In Romania anului 2010, peste 1.500 de copii sunt condamnati pentru a doua oara la singurate. Vorbim despre cei care depindeau de asistentii maternali.

Cum insa parintii de inchiriat au plecat din sistem din cauza lefurilor de nimic, bietii orfani au ramas iar ai nimanui. Asa ca se vor intoarce in centrele de plasament.

Iata povestea unuia dintre copii.

Are numai un an, dar a trait cat altii intr-o viata. A fost lepadat de mama adevarata, iar acum si mama platita de stat si-a depus preavizul.

Venitul unui asistent maternal a scazut de la 900, la 5-600 de lei. Un copil nu este un calcul economic, si totusi 1.500 de asistenti maternali i-au catalogat asa si si-au dat demisia.

Dezradacinat prin plecarea asistentului maternal, copilul ajunge intr-un centru de plasament in regim de urgenta. Pentru cateva saptamani sau cateva luni, totul este o loterie. Intre timp, angajatii din directii incearca sa convinga un alt asistent maternal, care ingrijeste deja un copil, sa il ia si pe cel ramas fara sprijin. Putini accepta insa in schimbul aceluiasi salariu.

Socant e si felul cum prunci nevinovati devin o povara. Pentru stat, dar si pentru cei care i-au privit strict ca "obiectul muncii", aducator de salariu si care poate fi returnat oricand, daca beneficiul nu mai e acelasi.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO