Doi bătrâni din Iași au ars în propria casă după un incendiu pornit de la jarul căzut din sobă

Ultima actualizare: 27-10-2020 18:07

Doi bătrânei, de 84 și 87 de ani, lipsiți de orice sprijin au avut parte de un sfârșit îngrozitor. Au ars în propria locuință din comuna Ion Neculce, Iași, după un incendiu pornit de la jarul căzut din sobă.

Nici vecinii și nici măcar pompierii chemați să intervină nu au putut ajunge la ei în timp util.

La miezul nopţii, vecinii vârstnicilor au fost treziţi de un zgomot puternic. Televizorul tocmai explodase. Oamenii au ieșit să vadă despre ce este vorba și au observat că anexa în care dormeau cei doi era cuprinsă de flăcări.

Vecin: "Când am ieşit afară focul era mare. Oamenii strigau pe drum nu aveai ce face, flacăra era cât copacul, cum să te apropii. Aveau un furtun şi stropeau cu apă. Au făcut oamenii foc în soba şi din nebăgare de seamă a căzut un tăciune jos. Erau bine, erau bătrâni, dar sănătoşi".

Vecină: "De la sobă a căzut jar. S-a dus, au sărit poarta, s-a dus lumea dar ce să facă, înăuntru era de acum flacăra".

Pompierii au stins incendiul după aproape două ore. La finalul intervenţiei, au găsit trupurile neînsufleţite ale bătrâneilor.

Georgica Onofrieasa, purtător de cuvânt ISU Iaşi: "Au fost direcţionate spre locul incendiului 2 autospeciale de stingere şi un echipaj de prim ajutor. La locul intervenţiei, focul era generalizat. După aproape 2 ore pompierii au descoperit proprietarii, soţ şi soţie, de 84 şi 87 de ani decedaţi".

Potrivit anchetatorilor, incendiul a fost produs de jarul căzut din sobă, în timp ce cuplul dormea. Cei doi soţi aveau trei copii, toți plecați din localitate.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO