Credincioși catolici crucificați asemenea lui Iisus. Ritualul condamnat de Biserică

19-04-2019 16:51


Credincioși catolici crucificați asemenea lui Isus. Ritualul condamnat de Biserică

Zeci de catolici filipinezi au luat parte, vineri, la ritualurile care preced sărbătoarea Paștelui în ciuda faptului că Bserica nu este de acord cu această tradiție.

Într-un sat din provincia Pampanga, Filipine, un bărbat de 58 de ani a fost crucificat pentru al 33-lea an la rând, într-o ceremonie care reconstituie patimile lui Isus. Mii de turiști au asistat la evenimentul în care mai mulți actori i-au bătut cuie în mâini și pcioare lui Enaje, scrie The Mirror.

Alte trei persoane, o femeie și doi bărbați, au mai fost crucificați. În total, 9 persoane au luat parte la acest ritual pe care Biserica îș respinge și îl consideră nepotrivit.

În alte zone, zeci de credincioși desculți s-au atuoflagelat și au mărșăluit cărând cruci uriașe de lemn, participând la tradiția anuală de Paște.

Grupurile s-au oprit de mai multe ori pentru a se ruga în diferite locuri, în timp ce femeile recitau versete religioase.

„Este dificil, dar merită”, a declarat un tânăr de 16 ani care a mărturisit că participă la ritualuri pentru a se curăța de păcate.

„Ne rugăm pentru putere, sănătate pentru noi și pentru familii și îi mulțumim lui Dumnezeu pentru binecuvântările primite”, a declarat un credincios de 59 de ani. „Oamenii ar trebui să înțeleagă că ceea ce facem noi este o tradiție și ar trebui respectată ca atare”.

Reconstituirea patimilor lui Hristos este o tradiție foarte populară în sud-estul Asiei, înainte de Paște, în ciuda faptului că Biserica Catolică și-a exprimat dezacordul cu privire la ritualuri.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Sursa: Mirror

VIDEO PROTVPLUS.RO