Tehnologia care transforma orice suprafata intr-un touchscreen, lansata oficial de Microsoft

22-08-2013 10:45


microsoft ubi

Astfel de tehnologii au tot existat in ultimii ani. Doar ca nu inglobate ca acum.

Avem mese inteligente cu touchscreen, la care putem conecta telefoanele si impartasi informatiile, avem televizoare Smart cu ecran tactil, avem chiar si case inteligente mai mult sau mai putin. In principiu, le avem pe toate. Microsoft doar le-a unificat si a lansat un produs cu totul revolutioar.

Credeti in idei IT care pot schimba lumea? Le puteti inscrie in competitia Smart Nation, iar cele mai bune proiecte vor fi premiate. Mai multe informatii aflati aici.

Screengrab este tehnologia revolutionara pe care Microsoft a lansat-o pentru a transforma orice suprafata, un perete, o masa sau o podea, intr-un touchscreen.

Cnet scrie ca Screengrab poate fi folosit in mai multe moduri. De la magazine in care vanzatorii isi prezinta in detaliu fiecare produs, la suprafate de joaca pentru copii in timpul unei cine.

Construit de Ubi, folosind Microsoft Kinect pentru un senzor Windows, aceasta tehnologie este disponibila pentru consumatori.

"Facand posibila transformarea oricarei suprafete intr-un touchscreen, am eliminat nevoia de a avea un ecran tactil, astfel reducem costurile si extindem posibilitatile unui display interactiv in locuri in care pana acum era imposibil asa ceva", a declarat co-fondatorul si CEO-ul Ubi, Anul Chathoth.

Pentru ca sistemul sa functioneze, utilizatorul trebuie sa aiba un computer care foloseste software-ul Ubi, un proiector si Kinect pentru senzor Windows. Pretul pentru un asemenea dispozitiv ar putea ajunge si pana la 1.800 de dolari in SUA.

Descopera cele mai tari inventii din stiinta pe www.smartnation.ro

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO